(İHA) - Yüksel Yaşar, Memur-Sen'in çalışmaları hakkında bilgi almak ve memurların çalışma şartlarıyla ilgili değerlendirme yapmak üzere Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker'i ziyaret etti. Yaşar, Bursa'nın üretim üssü bir şehir olduğunu belirterek, verimliliği artırmanın yanı sıra iş ve meslek hastalıklarını azaltmayı istediklerini ifade etti. İş kazaları ve meslek hastalıklarına yönelik çalışanların bilgilendirilmesine ayrı bir önem verdiklerini belirten Yaşar, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yılda ölümle sonuçlanan 70 tane iş kazasının meydana geldiğine dikkati çekti.

Yaşar, “İş kazaları özellikle inşaat sektöründe çok fazla yaşanıyor. Çalışmalarını yürüttüğümüz proje sürecinde çalışma kapsamına aldığımız işyerlerinde hiç iş kazası meydana gelmedi. Bu çalışmayı diğer bütün iş kollarına da yaymayı düşünüyoruz” dedi.

İŞ KAZALARI MİLLİ HASILANIN YÜZDE 4'ÜNE DENK

İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleyici denetimler yaptıklarını söyleyen Yaşar, tehlikeli durumları ortadan kaldırarak, çalışma şartlarının çağdaş normlara uygun hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Bir yılda meydana gelen iş kazaları sebebiyle oluşan devlet giderlerinin, yıllık gayri milli safi hasılanın yüzde 4'ünü oluşturduğuna dikkati çeken Yaşar, yaptıkları proje ile devletin bu yöndeki giderlerinin azalacağını ve böylece devlet bütçesine katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'de olduğu gibi işçi-memur ayrımı yapılmadığının altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, emek ve ekmek mücadelesinde ayrım yapılmasını doğru bulmadıklarını kaydetti. Ekim ayında yapılması planlanan toplu sözleşme ile ilgili güzel haberler beklediklerini dile getiren Şeker, “Bugüne kadar Türkiye'de 54 bin kişiyle birebir görüşülerek hazırlanan hiçbir çalışma yok. Biz Memur-Sen olarak tüm siyasilere örnek olacak bir projeye imza attık ve çalışmalarımızın sonucunu yani milletin yeni anayasadan ne istediğini bir rapor halinde hükümete sunduk” şeklinde konuştu.

Memur-Sen olarak ciddi çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduklarını dile getiren Şeker, “İnsanların zihinlerinde yerleşmiş olan olumsuz sendika anlayışını kırmak adına çaba sarf ediyoruz. Hiçbir zaman siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla sendikacılık yapmadık, yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.