ANKARA - TBMM Tarım Orman alt komisyonunda ele alınan 2B arazileri ile ilgili tasarıya sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, tasarı ile, işgalin hukukileştirildiğini ileri sürdü. 
Bu konuda gerçekten mağdur ola bir kesim bulunduğunu, ancak bir kesimin de işgalci sıfatıyla devletin arazilerine yerleştiğini söyleyen Sarıgül, ''Tasarı işgalcileri ödüllendiriyor ve yeni işgalleri özendiriyor’’ dedi.

Tarımsal Kalkınma Başkanı Yaşar Dostbil de, orman vasfını halen taşıyan arazilerin geri dönüşümünün amaçlandığını ancak 2B arazilerinin zaten orman vasfını kaybettiğini vurguladı.  Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Genel Başkanı Cafer Yüksel ise, tasarı hazırlanırken kendilerinden fikir alınmadığını belirterek, "Uzman olduğumuz bir konu olmasına rağmen, bu tasarıyı okurken anlamakta güçlük çektik'' dedi. 

40 BİN PARSEL
AKP Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, tasarıyla, hak sahibi olanlara haklarının bedelsiz olarak teslim edileceğini söyledi. AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ise, 2B arazilerinin yüzde 10'unun Antalya'da olduğunu, bunların tarım arazisi olarak kullanıldığını vurguladı.  

Mili Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya da 2B arazilerine ilişkin yanlış bir kıymet takdiri yapmamak için çaba sarf ettiklerini söyledi ve ‘’Çünkü dava açılamayacak, itiraz yapılamayacak’’  dedi. 2B kapsamında 40 bin parsel arazi ve bir milyonun üzerinde muhatap bulunduğunu belirten Kaya, arazilerle ilgili kıymet takdirlerini gizli tutuklarını da bildirdi.



Gazeteport