‘Çıplak Şef’ lakaplı Jamie Oliver, 32. restoranını 2013 sonunda İstanbul’da açtı. Restoranın açılmasına önayak olan isimler, yeme-içme sektörünün önemli isimlerinden Kaya M. Demirer ile birlikte, M. Nihat Yıldırım ve Cem Uşaklı oldu. Üç ismin ortak olduğu İtalyan Lezzetleri Yiyecek ve İçecek İşletmeleri San . ve Tic. A.Ş. ocak 2013’de kuruldu. Aynı yılın sonlarına doğru ise Jamie’s Italian’ın açılışı yapıldı. Ancak, restoranın açılışından 1 yıl sonra mali sıkıntılar baş gösterdi.

‘ŞİRKET BORCA BATIK’
Şirket avukatı, geçtiğimiz 24 Aralık’ta İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme talebinde bulundu. Dava başvuru dilekçesinde şirketin 30 Eylül 2014 finansal sonuçlarına göre borca batık olduğu vurgulandı. Dilekçede, şirketin mali darboğaza girmesinin sebeplerine de yer verildi.

‘BEKLENEN YOĞUNLUK OLMADI’
Dilekçede, Zorlu Center İstanbul’da beklenen ziyaretçi yoğunluğunun yakalanamadığı iddia edilerek, vaat edilen sayının yüzde 50’sinde kalındığına vurgu yapıldı. Mali sıkıntıya düşülmesinin bir başka sebebinin ise, yoğun rekabet nedeni ile fiyatların düşük tutulması gösterildi. Mahkemeye, iflas erteleme başvurusu ile birlikte iyileştirme raporu da sunuldu. Raporda, şirketin 540 bin TL olan sermayesinin 2 milyon 40 bin TL’ye çıkarılacağı, personel sayısının azaltılacağı kaydedildi.

MAHKEME KORUMAYA ALDI
Mahkeme, yapılan başvurudan 5 gün sonra kararını verdi. Mahkeme, şirket hakkında tedbir kararı verdi. Bu kararla birlikte şirket icra takiplerine karşı korumaya alınmış oldu. Böylece şirkete yapılacak karşı herhangi bir icra takibinin de önüne geçilmiş oldu.

Konu ile ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz şirket avukatından ise geri dönüş olmadı.



Mahkeme, şirketin talebi üzerine 29 Aralık'ta tedbir kararı verdi.


Dinçer GÖKÇE / Hürriyet