Kamu-Sen ve konfederasyona bağlı sendika üyesi bir grup, zamları protesto etmek için Güvenpark yakınında toplandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı açıklamada, yıllardan beri kamu görevlilerin üzerindeki baskıların artarak devam ettiğini ileri sürdü.

''Hayali enflasyon hesabına göre hazırlanan bütçe hedefleri tutmayınca vatandaşın sırtına yüklenen vergi artışlarının ve zamların artık dayanılmaz hale geldiği'' iddiasında bulunan Koncuk, 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda yüzde 8,2'lik artış yapılmasına rağmen, bütçe açıklarının kapatılması için ÖTV, tapu harçları, benzin, mazot, LPG, doğal gaz ve elektriğe zam yapıldığını söyledi.

Bu yılın başından Ekim ayına kadar doğal gaza yüzde 29,3, LPG'ye yüzde 25,9, mazota yüzde 13,5, benzine ise yüzde 12 zam yapıldığına dikkati çeken Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyoruz. Dünyanın en yüksek oranlı peşin vergisini vermek istemiyoruz. Siyasetçilerin beceriksizliklerin bedelini ödemek istemiyoruz. Adaletsiz vergi yükü altında ezilmek istemiyoruz. Nimeti paylaşırken bencil davrananların, külfeti bu milletin sırtına bindirmesine 'hayır' diyoruz. Bu adaletsizliklerin durdurulması memuru, emekliyi, dul ve yetimleri hallaç pamuğu gibi atan zamların iptali mahkemeye başvurmuş bulunuyoruz. İnşallah siyasilerin basiretsizliğini adli makamlar çözecek, memurlarımızı, emeklilerimizi, işçilerimizi, dul ve yetimlerimizi çepeçevre saran bu zam prangası göstereceğimiz irade ve kararlılıkla kırılacaktır.''



AA