Mali planda yer alan değerlendirmelere göre yayım alımlarında ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasında azami tasarruf anlayışı içerisinde hareket edilmesi gerektiği tespiti yapılıyor. İdare faaliyetlerinin tanıtımıyla ilgili ajanda, bloknot, çanta gibi malzemelerin basım ve dağıtımı yapılmayacak. Telefon, cep telefonu, uydu telefonu, faks ve benzeri haberleşme imkanları için ödenekte tasarruf anlayışı ile hareket edilecek.  Genelgeler uyarınca bu iletişim araçlarının amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı takip altına alınacak. 2017 yılı bütçe döneminden başlamak üzere personelin işe giriş ve gelişine yardımcı olmak amacıyla ilave servis aracı kiralanmasına yönelik ödenek teklifi de verilmeyecek. Hizmet alımıyla kamuya şoförlü ya da şoförsüz araç kiralanabilecek ama aracın yakıtı hizmet alımına dahil olmayacak. Böylece aracın deposunun ne kadar dolacağına kamu karar verecek.

EN UCUZU BİSİKLET
Kamu binek otomobilin yanı sıra, arazi aracı, minibüs, kaptıkaçtı, pick-up, panel, midibüs, otobüs, kamyon, ambulans, motosiklet ve bisiklet alımı gerçekleştirecek. En ucuz bisiklet olacak. 2017 yılında bisiklet alımı için belirlenen azami fiyat 2 bin 400 TL’yi aşamayacak. Makam dışında kullanılacak normal binek otomobillerde azami sınır 50 bin 400 TL olarak belirlenirken, en pahalı araç ise otobüs olacak. Sürücü dahil en az 41 kişilik otobüs için en fazla 555 bin 850 Türk Lirası ödeme yapılabilecek. Arazi hizmetleri için kullanılacak ambulanslar için ise fiyat üst sınırı 2017 yılı için 206 bin TL olarak belirlendi.

ZIRHLI HARİÇ FİYAT SINIRI VAR
Kamuda 2017 yılında binek otomobil için azami alım bedellerinin üzerinde rakamla araç alınmayacak.  Taşıt Kanunu’na ekli cetvelde yer alan ilk üç sıradaki makamlar için alınacak aracın fiyatı gelecek yıl 154 bin 500 TL’yi geçmeyecek. Dışişleri Bakanlığı’nca alınacak taşıtların üst fiyat sınırı gelecek yıl 140 bin 250 TL olacak. Rakamlar 2018 ve 2019’da artacak. Bu bedelleri belirli makam ve hizmetler için farklı miktarlarda tespit etmeye Maliye Bakanlığı yetkili. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından edinilecek zırhı taşıtlar ise listenin dışında bulunuyor. Yine güvenlik önlemli servis taşıtlarına da herhangi bir azami fiyat sınırı belirlenmedi. Bunların da cinsi ve fiyatı yine Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.


Hürriyet