Buna göre, 2014 Yılı Yatırım Programında 1991A010190 proje numarası ile yer alan "Sinop-Karasu Projesi" kapsamındaki Karasu Ovası Sulamasının yapımı amacıyla ve 2011A010170 proje numarası ile yer alan "Erzurum-Narman I. Merhale (DAP) Projesi" kapsamındaki Narman-Şehitler Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV K.Kapasitör-Talas Enerji İletim Hattı Projesi" ve "154 kV Elazığ 2-Tunceli Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca karar verildi.

İzmir'de tesis edilecek elektrik dağıtım tesislerinin kurulabilmesi amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca uygun bulundu.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Akyurt Trafo Merkezi Projesi" ve "154 kV Ahlat Trafo Merkezi Projesi" kapsamında bazı taşınmazların adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca karar verildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ayrıca Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi, Beylerbeyi ve Bedirkent, Taşlıca mahalleleri sınırları ile Şahinbey İlçesi, Geneyik Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Öteyandan İstanbul'da bulunan bazı alanlarda gerçekleştirilecek proje uygulamaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirildiği alan sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin kararın yürürlüğe konulması da Bakanlığın yazısı üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre, Bakanlar Kurulu'nca uygun bulundu.

 Bakanlar Kurulu'nun "Bazı Yerlerde Arazi Toplulaştırması Yapılması Hakkında Kararları" da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. (ANKA)