ANKARA (AA) - Karayollarının bazı kesimlerinde sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, TEM Otoyolu'nun Adapazarı-İzmit doğu kavşakları 97-117. kilometrelerinde üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle otoyolun Adapazarı-İzmit yönü 07.00-17.30 saatlerinde trafiğe kapatılarak, ulaşım Adapazarı kavşağından D-100 yoluna yönlendiriliyor ve İzmit doğu gişelerinden tekrar otoyola katılım gerçekleştiriliyor. Sapanca otoyol kavşağında da araç geçişine izin verilmiyor.

Ankara Çevre Otoyolu'nun Kıbrısköy-Samsun kavşakları 1-3. kilometrelerindeki üstyapı iyileştirme ve bakım çalışmaları nedeniyle Çankaya-Samsun kavşakları yönünde soldan iki şerit trafiğe kapatılarak, ulaşıma diğer istikametten ve iki şeritten izin veriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu doğu-Yeniçağa kavşakları 17-20. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara yönü trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer yönden iki yönlü ve kontrollü sağlanıyor.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Bilecik-Şanlıurfa kuzey kavşakları 53-132. kilometrelerindeki bağlantı yollarında üstyapı genel onarım işi gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sebebiyle Şanlıurfa-Şuruç ve Şanlıurfa batı bağlantı yolu kavşakları Gaziantep-Şanlıurfa yönü 12-16. kilometrelerini kapsayan kesimde 3 şerit trafiğe kapalı bulunuyor.

Uşak-Afyonkarahisar yolunun 38. kilometresindeki köprülü kavşak yapımı nedeniyle ulaşım Afyonkarahisar Belediyesine ait toplayıcı yoldan gerçekleştiriliyor.

Konya-Aksaray il sınırı yolunun 67-72. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.