Ülken, pahalılığa hasar maliyetlerini indirerek ve fiyatları belli bir seviyede tutarak cevap vereceklerini vurguluyor.

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan ise kaskonun ilgi görmediğinden yakınıyor ve bu durumun bir nedeninin de poliçelerin pahalılığı olduğundan söz ediyor.

Ayhan'a göre diğer nedenler sigorta bilincinin ve kullanım oranının yaygınlaşmaması.

Kaskoya yönelimi arttırma adına ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Ayhan, şöyle devam ediyor:

“Taleplere uygun olarak her bütçeye hitap eden, ayrı içerik ve teminatlı ekonomik kasko ürünleri sunuyoruz. Ürünlere her an, her yerden erişilebilir. Poliçelerimizin acentelerimizin yanı sıra web ortamımız ve hatlarımız ve mobil uygulamamız KOLAYLA'dan satın alınması dakikalar içinde mümkün.

Biz, poliçelerin önemli bir ayağı olan asistans hizmetlerini de önemli görüyoruz. Hasar hizmetlerinin tamamlayıcısı asistans hizmetlerini ana sorumluluk alanlarından biri olarak tanımlıyoruz. Kasko ürünlerimiz kapsamında yer alan mini onarım ve ücretsiz olarak sunduğumuz zengin asistans hizmetlerimiz de müşterilerimizin tarafından beğeni ile karşılanıyor.”

OTOMOTİV SATIŞLARI İLE KASKO PRİM ÜRETİMİ ORANTILI

Öte yandan otomotiv satışları ile kasko ve trafik branşlarında prim üretimi orantılı.

2014'te elde edilen 767 bin satış ile 2013'ün yakalanamadığına işaret eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, şunları dile getiriyor:

“2014'te ekonomide tüketim ile ilgili sınırlamalar ve buna bağlı olarak otomotiv satışlarında görülen gerileme sektörümüzün lokomotifi olan kasko ve trafik branşlarında prim üretimine yaramamıştır. Buna rağmen sigorta sektörü, geçen sene en çok primi 5,5 milyar lira ile trafik branşında yaptı. Kasko branşında üretim 5,1 milyar lira olarak kaydedildi. Böylece, kasko ve trafik branşlarının prim üretimi içinde payı yüzde 41'i buldu.”

Gelirlerinde sigortacılık faaliyetlerinin yanında fonların da payının bulunduğunu belirten Ülken, “Fonlar ile mali gelir elde ediliyor. Bu anlamda 2014'te bir miktar artan faizlerin bu sene gerileyeceği tahmin ediliyor. Yani mali gelirler daralacak.” ifadelerini kullanıyor.