Kayyım atanmasının ardından yapılan incelemede, 30 milyon lirayı yurtdışına kaçırdığı tespit edilen Kaynak Holding'in eski yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Holdingin yeni yönetimi tarafından atanan avukat Muhammed Hardalaç, 2 sayfalık suç duyurusu dilekçesini Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede, Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyım atandığı hatırlatıldı.

‘SAHTE İMZA’ İDDİASI

Kayyım atamasından sonra yapılan incelemelerde, şirket bütçesinden 30 milyon liranın önceki yönetim kurulu tarafından şüpheli işlemlerle kar payı adı altında dağıtıldığının tespit edildiği belirtilen dilekçede, söz konusu paranın yurtdışına çıkarıldığının belirlendiği aktarıldı. Dilekçede, bahse konu kar payı dağıtımı için toplandığı görülen genel kurul ilgili defterlerinde, imza eksikliklerinin bulunduğu anlatılarak, "Kanaatimizce aralarında sahte veya geçersiz imzalar da mevcuttur" ifadesine yer verildi.

KARAR DEFTERİ ÜZERİNDE İNCELEME

Söz konusu genel kurulun yapıldığı güne ilişkin bakanlık temsilcisinin geliş ve genel kurula katılım saatlerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda mevcut olduğu aktarılan dilekçede, bakanlıktan bu saatlerin sorulması ve toplanan imzaların karşılaştırılmasının yapılması talep edildi. Dilekçede, tüm bu hususların eski şirket yöneticilerinin para kaçırma maksadıyla genel kurul karar defteri ve evraklarında sahte ve usulsüz işlemler yaptığı konusunda şüphe oluşturduğu belirtilerek, bahsedilen olayın açığa çıkarılabilmesi için şirket karar defteri üzerinde imza incelemesi yapılması gerektiği vurgulandı.

DAVA AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Holdinge atanan kayyumlarca yurtdışına kaçırıldığı tespit edilen 30 milyon liranın akıbetinin araştırılması ve ulaşılabilmesi halinde tedbiren el konulması istenen dilekçede, fiili gerçekleştiren sorumlu şirket yöneticileri hakkında soruşturma başlatılması istendi. Dilekçede, eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İzzet Akyar ve eski Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Kahveci, Ali Akbulut ve Çetin Hakkı Şaşmaz ile savcılıkça resen tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında dava açılması talep edildi.