Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, şirket borçlarının ödenmesi için kefillerin varlıklarını satabilecek.

FETÖ bağlantılı şirketlerin kefil olduğu borçlarda, borcun asıl alacaklı ya da diğer kefilden tahsili yoluna gidecek.

678 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Programı'na yönelik düzenleme yapıldı.

Kalkınma Bankası, bu program için yetkilendirildi. Bankanın kaynağı, yatırımlarda arsa temini, altyapı ve bina inşaatı gibi işlerde kullanılacak.

Grev ertelemesi

Banka, yeni yatırımların yanı sıra yarım kalmış ya da sermayesi olmadığı için işletmeye geçememiş tesislerin de ekonomiye kazandırılması için destek olacak. Bu destekten, belediyeler, il özel idareleri ile kamu kurumları da yararlanabilecek.

Düzenlemeyle milli güvenliği, büyükşehir belediyelerinin şehir içi toplu taşıma ile bankacılık hizmetlerinde ekonomik ve finansal istikrarı bozucu nitelikte olan karar verilmiş ya da başlamış olan grevler ertelenebilecek. Bakanlar Kurulu, bu grevleri 60 gün süreyle erteleyecek.

Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişiklikle terör örgütleriyle irtibatı olduğu, belirlenen gerçek ve tüzel kişiler, doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak ihalelere katılamayacak.

FETÖ bağlantılı şirketlerin yönetimi yeni süreçte TMSF tarafından üstlenilmiş durumda.

Prim alacaklarına taşınmaz takası

Başta KİT'ler olmak üzere kamu bankaları, belediyeler, il özel idareleri ve bunlara ait şirketlerin işsizlik sigortası prim borçları için düzenleme yapıldı. Taşınmazlar, borçlarına karşılık satın alınabilecek. Taşınmaz değerine göre işsizlik sigortası prim borcu, satın alma sonuçlandığında silinecek.

Tersane kira süreleri sıfırlandı

Hazine arazileri üzerinde bulunan tersane işletmelerinin tüm kira süreleri sıfırlandı. Tersanelere, 49 yıllığına kiralama imkânı getirildi. Tersane ve yat çekek yerlerinin kira bedelleri için de kolaylık getirildi. Bu alanlar için ecrimisil uygulanması yerine ciroların binde biri oranında kira alınacak.