Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığın himayesinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle Şekerbank'ın hazırladığı ''Kapımız Esnafa Açık'' projesinin tanıtım toplantısında, ticari kredilerde eşin kefalet izninin gündeme taşındığını anımsattı.

Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
''Kredi kullanan kişilerin herhangi bir borç ilişkisine kefil olmaları gerektiği durumlarda eşinin 'olur' vermesini aradık. Bu düzenlemenin hedefinde aile bütünlüğü var. Ama tabii bu Türkiye'deki hayat oluşlarına uygun değildi. Bunu yeniden düzenliyoruz. Dün akşam son nihayet şekli Bakanlar Kurulu'ndan geçildi ama bazı revize çalışmaları vardı. Bizim Meclis'e sevk ettiğimiz 60-65 maddelik kanun tasarımız var. Orada bu konuyu düzenliyoruz. Tüketici olarak kişilerin borçlanma hali hariç, kefalet kendi işletmesiyle alakalı ise veya kullandırılan kefalet kredileri dolayısıyla kefalet durumu söz konusu ise bu tür uygulamalarda eşin rızası aranmayacak''
 
Perakende sektörünün düzenlenmesi
 
Esnafla ilgili her toplantıda perakende sektörünün düzenlenmesine ilişkin alanın gündeme geldiğini belirten Bakan Yazıcı, ''Bu konu bizim gündemimizde. Bu konuda birkaç tasarı hazırlanmış, Meclis'e sevk edilmiş. Biz o tasarılardan yararlandık ve çalışmamızı sürdürüyoruz. Programımıza göre bu sene içerisinde onu Bakanlar Kurulu'na oradan da Meclis'e taşımaktır. Bu alan çözülmeye muhtaç bir alandır'' dedi.




AA