Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden inşa edileceği kentsel dönüşüm kapsamında Esenler, Beyoğlu, Kartal ve Şanlıurfa'daki hak sahiplerine yapılan kira yardımı 15 milyon lirayı geçti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim'de Türkiye'nin 35 ilinde aynı anda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kira yardımı, Esenler'de iki ayrı riskli alanda yürütülen çalışmalar için verildi. Bakanlık, mülk sahipleri için Esenler Belediyesine 10 milyon lira kaynak aktardı.
 
Evlerinin riskli olduğunu tespit ettiren Kartal-Tüm-Emek–İş Sitesi'nin 7 bloğunda oturan 292 hak sahibine de kira yardımı ve bir defaya mahsus taşınma parasının ödenmesi için Bakanlık, Kartal Belediyesine 3 milyon lira kaynak gönderdi.
 
Dönüşüm için 18 ay boyunca 600 lira yapılan kira yardımının, ilk 5 aylık kısmı, yönetmelik gereğince peşin ödendi. Kalan kısımlar da 13 ay boyunca 600 lira olarak mülk sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak.
 
Bakanlık, Beyoğlu Belediyesi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında 87 bina için 2 milyon 500 bin lira kaynak aktardı.

Urfa'da kolonları patlayan binadakilere kira yardımı

Geçen aylarda bazı gazetelerde yer alan ''Şanlıurfa'daki bir binanın, kolonlarındaki patlama nedeniyle yıkılmak üzere olduğu'' haberleri üzerine harekete geçen Bakanlık, binayı boşaltan mülk sahiplerine de 18 ay boyunca 600 lira kira yardımı yapıyor. Geçen ay mülk sahiplerinin banka hesaplarına ilk 600 lira yatırıldı.



AA