MAYA takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı iddiaları havayolu taşımacılığını vurdu. Şirketlerin 21 Aralık günü promosyon biletleri bile boş kalırken, şirketler uçakları doldurabilmek için harekete geçti. 21 Aralık’ın cuma gününe denk gelmesine rağmen, İstanbul-Antalya, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Ankara uçuşlarında 39 lira ile 69 lira arasında bilet bulmak mümkün. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Murat Ersoy, “Müşteriler biletleri bir gün öncesine ve sonrasına alıyor” dedi.

BİLETLER UCUZLADI

20-22 Aralık tarihlerinde ise uçakların doluluk oranlarının yüksek olduğuna işaret eden Murat Ersoy, şöyle konuştu: “Türkiye’de 21 Aralık günü uçmak istemeyenler biletlerini bir gün öncesine ya da bir gün sonrasına alıyor. 20-22 Aralık tarihlerindeki uçaklarda yaşanan yoğunluk bu durumun bir göstergesi. 21 Aralık havayolu şirketleri uçakları doldurmak için bilet fiyatlarını aşağıya çekti.”
 
21 Aralık günü uçuşlarının sadece Türkiye’de değil bir çok ülkede az sayıda yolcuyla gerçekleşeceğini söyleyen Murat Ersoy, şu bilgileri verdi: “Sadece Türk havayolu şirketleri değil yabancılar da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Amerika ve Avrupa’da bir çok uçuşun boş koltuklarla gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 21 Aralık’ta seyahet etmek zorunda olan bir çok çalışan şirketlerinden biletlerini bir gün sonrasına alınmasını talep ediyor. Bu konuda şirketlerin çalışanların hassasiyetini dikkate aldığı da gözleniyor. Ancak bunlar iptal şeklinde değil, değişiklik olarak gerçekleşiyor.”
 
Bilet fiyatları
21 Aralık
Türk Hava Yolları
· İstanbul-Antalya: 59 lira
· İstanbul-İzmir: 39 lira
· İstanbul-Ankara: 39 lira 
Pegasus
· İstanbul-Bodrum: 69 lira
Onurair
· İstanbul-İzmir: 59 lira
Atlasjet
· İstanbul-Antalya: 69 lira

22 Aralık
Türk Hava Yolları
· İstanbul-Antalya: 79 lira
· İstanbul-İzmir: 59 lira
· İstanbul-Ankara: 59 lira 
Pegasus
· İstanbul-Bodrum: 79 lira
Onurair
· İstanbul-İzmir: 69 lira
Atlasjet
· İstanbul-Antalya: 79 lira




Ceyhun KUBURLU