Mühendis Cemil Çamyurdu bankanın kendisinden tahsil ettiği 2500 TL'lik dosya masrafını mahkeme kararıyla geri almak için dava açtı. Davaya bakan bilirkişi Çamyurdu'nun alacağının toplamda 3500 TL olacağına hükmetti. Kocaeli'nde yaşayan vatandaş dün sonuçlanan dava sonucunda bir kamu bankasından 3476 TL almaya hak kazandı.

Kocaeli’nde yaşayan Cemil Çamyurdu 2008 yılında 43 bin TL tutarında tüketici kredisi çekti. Banka kendisinden söz konusu kredi için 2500 TL komisyon ve dosya masrafı aldı. Çamyurdu kendisine çıkarılan dosya masrafını ödememek için mahkemeye başvurdu. Gebze 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı. Çamyurdu 2500 TL’sinin geri ödenmesini istiyordu. Dava sürecinde bilirkişi Cemil Çamyurdu’nun alacağı tutarın istediğinden daha fazla olduğunu söyledi. Mahkeme kamu bankasının Çamyurdu’ndan ekstra olarak aldığı 3.476 TL’lik paranın Çamyurdu’na ödenmesi gerektiğine hükmetti.

BİLİRKİŞİ FARK ETTİ

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan inşaat mühendisi Cemil Çamyurdu, “2008 yılında bankadan konut kredisi çektim. Krediyi son taksitin zamanı gelmeden kapattım. Ödemelerimde hiçbir aksaklık olmadı. 2009-2010 yılında faizlerin düşmesiyle birlikte krediyi yeniden yapılandırdım. Bunun için bile benden masraf almışlar. Bilirkişi incelemesi sonucunda bunu öğrendim” dedi.

DURUŞMA TUTANAĞI