Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartlarına tek limit getirilmesini Finansal İstikrar Komitesinde konuştuklarını belirterek "Kredi kartında tüketiciye tek limit konulmasını istiyoruz. BDDK konuyu araştıracak" dedi.
Babacan BloombergHT'ye yaptığı açıklamada, kredi kartlarında tek limit uygulamasına geçilmesini istediklerini söyledi. Öte yandan, "Sürdürülebilirlik raporu ile 2030 yılının hedeflerini oluşturmaya çalışıyoruz" diyen Babacan, raporun tanıtımının Ocak ayında yapılacağını söyledi.

-ENFLASYONUN TEK HANELİ KALMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK-

Enflasyonla mücadelenin sürdürülebilir büyümenin önemli bir faktörü olduğunu söyleyen Babacan, "Enflasyonda taviz yok. Enflasyon Türkiye'de tek haneli kalmalı. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Babacan, enflasyonun yükselişine neden olaraksa kurdaki geçişkenliğin artması ile işlenmemiş gıda fiyatları ve sigarada vergi artışını gösterirken Merkez Bankası'nın bir süre daha temel öncelik alanına, enflasyona yoğunlaşacağını söyledi.

-AVRUPALI LİDERLER "LİDERLİK" ORTAYA KOYARLARSA KRİZ HIZLA AŞILIR-

2012'nin başlıca gündeminin Avrupa olduğunu söyleyen Babacan, Türk ekonomi politikasının Avrupa'ya göre şekilleneceğini belirtti. Babacan, cari açık ve enflasyonun ise diğer maddeler olduğunu vurguladı.
"IMF, küresel ekonomiye yönelik kötümser bakış çerçevesinde düşük büyüme öngörüyor" diyen Babacan, Avrupalı liderin "liderlik" ortaya koyarlarsa krizin hızla aşılabileceğini belirtti. Babacan, "Avrupa'daki sorun Euro Bölgesi'nde odaklanıyor. Euro Bölgesi'nde mevcut durumun sürdürülmesi mümkün değil. Gerekli adımların atılmamasının bedeli Avrupa için yüksek olabilir" dedi. İngiltere'nin Avrupa'ya karşı koymakta gayet haklı olduğunu söyleyen "Babacan, İngiltere Euro Bölgesi'nin sorunlarını çözmek zorunda değil" yorumunda bulundu. Babacan, "Bir adada yaşamıyoruz, Avrupa'daki gelişmelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Avrupa Birliği'nin devamlılığından tüm Türkler fayda görecektir" dedi.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)