TARAFLAR 10 YIL ÖNCE ANLAŞTI
Pana Film Sinema Televizyon Prodüksiyon A.Ş ile hazır giyim markası Crispino’nun eski sahibi Akdaş Hazır Giyim San ve Tic. A.Ş arasında 2006 yılında, markanın reklâm ve tanıtımı için sözleşme imzalandı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Aynı yıl içinde farklı sözleşmeler imzalanırken, yeni hükümler de eklendi. Sözleşmeye göre, 2 yıl boyunca Crispino’nun reklam ve tanıtımı Pana Film tarafından yapılacaktı. Ancak zaman içinde taraflar arasında bir takım sorunlar çıktı. Taraflar, karşılıklı olarak birbirlerini yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçladı.

Pana Film, Akdaş Giyim’e karşı alacak davası açtı. Anılan davalardan biri de İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. 24 Kasım 2006’da açılan bu davada, Pana Film, Akdaş Giyim’in 500 bin dolar da cezai şart ödemesini istedi.

MAHKEME CEZAİ ŞARTI KABUL ETMEDİ
Mahkeme kararını geçen 11 Mayıs günü verdi. Mahkeme Pana Film’in davasını kısmen kabul etti, kısmen reddedildi. Mahkeme Pana Film’in 742 bin 500 TL’lik alacağı olduğuna şirketin bu alacağını, müflis durumdaki Akdaş Giyim’in iflas masasına kaydettirmesine karar verdi. Mahkeme, şirketini cezai şarta yönelik alacak talebini ise geri çevirdi.

Mahkeme ayrıca Akdaş Giyim’in sahipleri Yunus Akdaş ve Fatih Akdaş hakkında açılan davayı da reddetti. Mahkeme, yargılama ücretlerini de, kabul ve ret oranında tarafları üzerine bıraktı. Mahkeme 68 bin 419 TL’lik vekalet ücretinin ödemesini de Pana Film’in üzerine bıraktı.

VEKALET ÜCRETİ İÇİN HACİZ KARARI
Akdaş Giyim avukatı Yusuf Gürbüz mahkemenin bu kararına ilişkin Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ihtiyati haciz talebi ile başvurdu. Mahkeme 70 bin 943 TL için ihtiyati haciz kararı verdi. 7 Temmuz günü verilen bu karar, Pana Film’in çalıştığı tüm bankalara, tapu müdürlüğünü ve ticaret sicil müdürlüğüne gönderildi. Bakırköy 10. İcra Müdürlüğünden alınan haciz ihbarnamesinden sonra Pana Film’in şirket merkezinde de bugün fiili hacze gidilmesi planlanıyor.

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısına haciz şoku