KURUCUSU ESKİ KOMİSER
Süleyman Tirit, komiser olarak görev yaptığı 2002 yılında emniyetten ayrıldı. Tirit, 8 yıl kadar önce ilk şubesini İzmir Kordon’da açtığı bir kahve zinciri kurdu. Zaman içinde şubeleşen Tirit, Türkiye genelinde 80’i aşkın şubeye ulaştı. Söz konusu şubelerin önemli bir bölümü franchise olarak faaliyet gösteriyordu.

MARKA HAKKINI DEVRETTİ
Ancak 2016 Mart ayında Tirit, yeni bir ortak arayışına girdi. Yürütülen görüşmeler sonrası Ordulu iş adamları ile marka hakkının devri için anlaşmaya varıldı. 10 milyon TL’lik bedel üzerinde yapılan anlaşma uyarınca marka bedeli için 2.5 milyon TL kadar bir ödeme de yapıldı. 

FETÖ’DEN TUTUKLANDI
Devre ilişkin süreç devam ederken 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Eski Komiser Tirit, Ağustos ayı ortasında gözaltına alındı. 29 gün gözaltına alınan Tirit tutuklandı.

ALACAKLILAR SIRAYA GİRDİ
Tirit’in tutuklanması ile birlikte hem kahve zincirinden alacaklı olanlar hem de yeni alan şirket için zorlu bir süreç de başlamış oldu. Sayıları yüzlerle ifade edilen alacaklı Tirit’e ve şirketi Şehriyar Gıda Limited Şirketi'ne karşı icra takibi başlattı. Bazı alacaklılar da, kahve zincirini alan yeni şirkete karşı bir dizi dava açtı. Kahve zincirinin yeni sahipleri arasında Suudi Arabistanlı bir şirket de bulunuyor.

''BİR YILDIR UĞRAŞIYORUZ''
Kahve zincirinin yeni sahibi şirketin avukatı Murat Yücel, “Bu sorun ile 1 yıldır uğraşıyoruz” dedi. Avukat Yücel, kahve zincirini alan yeni isimler hakkında ise herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti.

ŞİRKETİN DE ALACAKLARI VAR
Süleyman Tirit’in avukatı Özlem Suzan, “Müvekkil hakkında henüz dava açılmadı. Doğrudur bazı alacaklılar var. Ancak şirketin de alacakları söz konusu. Ki, şirketin alacakları, borçların da üstünde” dedi.

Hürriyet