İSTANBUL (AA) - Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Manevi değerlerle yapılan işler bizi çok kısa zamanda bambaşka yerlere getirdi." dedi.

Konferans kuruluşu Yürekli tarafından 18 yıldır düzenlenen ve 16 yıldır Yapı Kredi World'ün ana sponsorluğunu üstlendiği "Marka 2017" konferansında konuşan Timur, manevi değerlerle yapılan işlerin kendilerini çok kısa zamanda bambaşka yerlere getirdiğini söyledi.

Timur, "Bir davamız olmalı. Bu dava kesinlikle dünyevi bir değerle alakalı olamaz. Aşık olmalıyız. Adam gibi, kadın gibi, aslan gibi aşık olmak gerekiyor." diye konuştu.

İnsanoğlunun yanlış yakıtla çalıştırıldığını belirten Timur, "Materyal odaklı yani para kazanma odaklı yakıtla insanoğlu motoru 30-40 km gidiyordu. Sonra başarı odaklılığını koyunca 60-70 km ile gitmeye başladı. Kişişel gelişim, eğitim bu tip şeyler çok değerli ciddi bir şey kazandırdı ve araba 90 km'ye çıkmaya başladı. Ama buna aşk yakıtını koyunca zaten 300 km ile gidiyor. Diğerlerinin üzerine koyarsak çok büyük bir çarpan." dedi.

Timur, şunları kaydetti:

"Seyit Onbaşı Çanakkale savaşında o an kilolarca ağrılıktaki mermiyi kaldırdığında deseydik dünyanın en büyük generali olacaksın, tarih senden başkasını yazmayacak veya yarın nakit 10 milyar dolar Seyit Onbaşı hesabına yatacak deseydik kaç kilo kaldırabilirdi ki? Seyit Onbaşı'nın bir davası ve aşkı vardı. Sonra fotoğraf çektirmek için Seyit Onbaşını çağırdıklarında ancak tahtadan yapılmış sahtesini kaldırabildi. O yüzden yanlış yakıtı hem koyuyoruz hem zorlanıyoruz. Bunun çok daha kolay bir yolu var. Amaçladığımız şeylere çok daha kolay ulaşmanın yolu aşık olmak."

Timur, aşk ile yola çıkanın dünyayı sırtında taşıdığını, aşksız yola çıkanında beden diye bir ceset taşıdığını söyledi.


- "Hikaye anlatmak markalar için önemli"


Sarah Miller and Partners Kurucusu ve Üst Yöneticisi Sarah Miller ise hikaye anlatmanın markalar için önemli olduğunu söyledi. Miller, markalar için iyi bir miras inşa etmenin müşteriler ile derin muhabbet ve güçlü ilişkiler ile mümkün olabileceğini belirtti.