"TBMM Elektronik Dönüşüm Projesi'' hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yazışma ve bilgilendirme hizmetlerinin büyük ölçüde elektronik ortamda yapılarak, kağıt kullanımının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu hafta hizmete sunulacak iki uygulamayla, projeyle ilgili ilk adım atılıyor.
 
TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, projeye ilgili olarak yaptığı açıklamada,  hedeflerinin başta yasama ve denetim süreci olmak üzere yazışmaları büyük ölçüde elektronik ortamda yapmak olduğunu söyledi. Neziroğlu, ''Böylece başta milletvekilleri olmak üzere vatandaşların da gerekli bilgilere aracısız ve hızlı bir şekilde ulaşmaları sağlanacak'' dedi.
 
Duyurularda SMS veya E-posta Kullanılacak
 
Neziroğlu, projenin adımlarından birinin ''milletvekillerine yasama bilgi desteği verilmesi'' olduğunu belirterek, yasama ve denetim sürecine ilişkin bilgiler ile kurumsal duyuruların SMS veya e-posta yoluyla hızlıca milletvekillerine ulaştırılmasının mümkün olacağını anlattı.
 
Milletvekiline Anında Tutanak
 
Neziroğlu, ''tutanakların e-posta ile gönderilmesi projesi''nin de hayata geçirildiğini belirterek, milletvekillerinin Genel Kurulda yaptıkları konuşmaların tutanaklarının e-posta ile anında kendilerine gönderileceğini bildirdi.
 
Uygulamanın önemine işaret eden Neziroğlu, ''Böylece konuşmalar başta seçmenler, ulusal ve yerel medya olmak üzere hedef kitleye çok daha hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır” diye konuştu. 



TRT Haber