Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısına ilişkin sonuçları açıkladı. Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,25'e çıkardı. Geç likidite penceresi faizini yüzde 10'dan yüzde 11'e yükseltirken politika faizini yüzde 8.00 seviyesinde sabit bıraktı.

Swap ihalesi sonrası 3.74 seviyesinin altına gerileyen dolar fiyatları Merkez Bankası kararından hemen önce 3.79 seviyesinden işlem görürken karar sonrası 3.82 seviyesinin üzerini gördü. Kur saat 14.15 itibari ile bankalararası piyasada 3.7870 seviyesinden işlem gördü.

"KARARI OLUMLU GÖRÜYORUM"
Stratejist Yeliz Karabulut; "Merkez Bankası kararı benim beklentilerimle paralel oldu. Ancak üst bantta tereddüt ediyordum. Bu kararı olumlu görüyorum. Biz kırılganlıkları olan bir ülkeydik. Kırılganlıklarımızın azaldığını düşünüyorum. Önemli bir başka durum da cuma günkü Fitch. Cuma günü Fitch'i bekliyoruz. Takip ediyoruz. TL açısından belirleyici olacak. Resesyon tehlikesi olan bir ülkede faizle ilgili agresif hareketler yapamıyorsunuz. 2014'de yapılmıştı ancak 2014'teki durum bunun için çok uygundu. Stres yoktu. Bugünkü durumda stres var. Zaten 3. çeyrekte daralma var. Merkez Bankası'nın kontrollü bir yöntem seçtiğini görüyoruz. Aslında geçici yöntemler bunlar. Beklentiyi sakinleştirme yönünde. Enflasyonu dizginlemek amacıyla yapıldığını görüyoruz."


Hürriyet