Tokat'ın Sulusaray ilçesinde, belediyenin borçları nedeniyle 2 mezarlık arazisi ve 25 taşınmaza haciz konuldu.

Sulusaray  Belediye Başkanı Halil Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014'teki seçimlerde belediye başkanlığına seçildiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde belediyenin çok borcu olduğunu belirten Demirkol, "Belediyemizin 5 milyon 500 bin lira borcunun bulunduğunu öğrendik. Büyük ve Uzun Kıraç mevkisinde bulunan mezarlıklarımızın icralık olduğunu öğrenince şaşırdık, kaldık. Tabii ki bu durum bizi üzüntüye boğdu. Geçmişimizin ve atalarımızın böyle duruma düşürülmesinden çok üzüntü duyduk. Mezarlıkların hacizden kurtarılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Demirkol, belediyenin 3 firma tarafından icraya verildiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Belediyemizden alacakları olan firmalara borçların zamanında ödenmemesi üzerine mezarlıklara haciz geldi. İcraların kaldırılması için o döneme ait borçların ödenmesi gerekiyor. Bu duruma üzülmemek elde değil. Buradaki geçmişimiz hepimizin. Burası küçük bir ilçe . Herkes birbirine akraba. Bir an önce borçlarımızı ödeyip mezarlıklarımızı hacizden kurtarmak istiyoruz çünkü atalarımıza saygıyı göstermenin yolu olduğu kanaatindeyim. Sulusaray Belediyesine ait su deposu dahil bütün taşınmazların hepsinde haciz var. 25-30 taşınmazımız hacizlik. Haciz konulan makam aracım, Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından bağlandı. Vatandaşlarımız mezarlıklara haciz gelmesi nedeniyle hem üzüntülü hem de tepkili."