Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri zamlı maaşlarını almak için gün sayıyor. Temmuz'da kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşı en az yüzde 3 artacak. Buna ilave olarak ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bir de enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. Bu bağlamda memur ve emeklileri ile sözleşmeliler, Haziran ayı enflasyon rakamlarına kitlendi. Temmuz başında açıklanacak Haziran enflasyonuna göre, verilecek zam kesinleşecek. İlk 5 aylık enflasyona göre maaşlar yüzde 3.21 artacak.

Bu ay fiyatların sabit kalması veya yüzde 0.21'den daha az oranda düşmesi halinde bile memurlar, enflasyon farkı alacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı 1086 lira. Enflasyon farkı olmadan, sadece yüzde 3 zamla yapılan hesaplamaya göre, en düşük memur emeklisinin maaşı Temmuz'da, 1119 lira olacak.

MALİYE BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 6 aydaki enflasyonun, memur maaş zammını aşması halinde, aradaki farkın bu yıl da maaşlara yansıtılacağını söyledi.

Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre durumu değerlendireceklerini belirten Bakan Şimşek, "Memur maaş zammı, enflasyonun altında kalırsa geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl ortaya çıkan farkı, maaşlara ilave edeceğiz. Memur ve emeklimizi, bugüne kadar enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" dedi.