Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı, hafta sonu yapılacak olan Genel Kurul'da hazırladıkları yeni bir kararın oylamaya sunulacağını belirterek, bu karar onay alırsa muhasebecilerin ödenmeyen paralarının garanti altına alınacağını söyledi.

Sanlı, ücretsiz olarak üyelerine dağıtacakları program ile mükelleflerin en fazla 3 ay içerisinde ödeme yapmamaları halinde sistemin kapanacağını belirtti.

Hürriyet'in haberine göre; Program gereği mükelleflerin muhasebecisinden defterlerini alıp bir başka muhasebeciye ya da serbest mali müşavire de veremeyeceğini kaydeden Sanlı, "Sistem kabul edilirse bundan sonra ödemeler garanti altına alınmış olacak.

Sözleşmeler bu program üzerinden otomatik olarak yapılacak ve ödemeler banka aracılığıyla kredi kartıyla yapılır hale gelecek. Şirket ücreti 3 ay yatırmazsa sözleşme otomatik fesh olacak. Başka bir muhasebeci ile de sözleşme imzalamayacak. Çünkü yeni sözleşmeler de sistemde görülebilecek" diye konuştu.