Mahalle muhtarı öncülük etti, yaklaşık 400 kişi bankalara 10 yıl boyunca ödediği kredi kartı aidat ücretlerini geri aldı. 
 
İzmirli mahalle muhtarı, benzer durumdaki vatandaşlara kredi kartı aidat ücretlerini geri alabilmeleri için yol gösteriyor.
 
İzmir'in Narlıdere ilçesinin Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Sert, mahallenin gönüllü tüketici hakları savunucusu oldu. Yaptığı girişimle ilgili bilgi veren Mehmet Sert, şunları söyledi:
 
“Muhtarlık duyurularında ‘bugüne kadar ödemiş olduğunuz kredi kartı üyelik ücretlerinin tamamının dökümünü bankanızdan isteyeceksiniz’ dedik"
 
Kaymakamlıklara Başvuru

 Bankadan hesap özetleri alındıktan sonra ilçe Kaymakamlıklarındaki Tüketici Hakem Heyetleri'ne dilekçeyle başvuruldu.
 
Tüketici Hakları Hakem Heyeti’nin konuya ilişkin kararına dikkat çeken Avukat Resul Tunçkır da “Tüketici hakem heyetleri bankalardan kredi kartı sözleşmelerini istiyorlar. Tüketici Hakları Hakem Heyeti dedi ki, ‘vatandaş bunu kabul etmemiş. Sen bunu alamazsın’ ve iptal etti" diye konuştu.
 
“Olumsuz Bir Karara Rastlamadık"
 
Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Sert, yaptıkları başvurular konusunda da “Bütün müracaatlarımız olumlu olarak kabul ediliyor ve bugüne kadar olumsuz bir karara rastlamadık" dedi.
 
Başvurdular, Paralarını Geri Aldılar
 
Muhtarın çağrısı üzerine başvuruda bulunan bir vatandaş "1 yıllık için müracaat etmiştim. Onu 75 lira olarak aldım" derken bir diğeri, “Bankama başvurdum. Bankam 1 ay gecikmeli de olsa biraz zorlayarak da olsa ödedi. 270 lira aldım" şeklinde konuştu.




TRT Haber