Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Türkiye'nin reformlarla yatırımcıların gayrimenkul sektörüne girişlerini kolaylaştırdığını söyledi. Balaban'a göre, sektöre 2013'te damgasını vuran gelişme ise mütekabiliyet yasası. Türk Gayrimenkul sektörünün 2013 haritasını çıkaran Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, sektörünün özellikle son 10 yılda kayda değer biçimde öne çıkarak, yatırımcılar için giderek daha cazip fırsatlar sunar hale geldiğini söyledi. Avrupa ve ABD gayrimenkul pazarlarında son ekonomik kriz ve küresel mali daralmanın olumsuz etkilerinin hissedildiği halde, Türkiye'deki gayrimenkul pazarının bu durumdan fazla etkilenmediğini ifade eden Ozan Balaban, "Küresel oyuncuların Türk gayrimenkul sektöründe yerlerini almaları, rekabetçiliğin gelişimine katkıda bulunurken, birleşme ve satın almalar sektörün genişlemesi ve büyüme hızına olumlu olarak yansıyor.

PricewaterhouseCoopers (PWC) ve Urban Land Institute (UU) tarafından hazırlanan "Avrupa Gayrimenkulde Yükselen Trendler" raporu, Türk gayrimenkul sektörünün gerek yerel gerekse küresel anlamda nasıl ilgi odağı olduğunu gözler önüne serdi. Öte yandan, Emlak Sektörü Yabancı Yatırımcılar Birliği (AFIRE) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Türkiye 2012 yılında gelişmekte olan ülkeler arasında gayrimenkul yatırımlarına ev sahipliği açısından en cazip üçüncü ülke olarak öne çıktı" diye konuştu.

Kriz yıllarında gelen başarı Tüm bunların yanı sıra 2013 yılında kentsel dönüşüm, mütekabiliyet yasası gibi uygulamaların olumlu etkilerininde görülmeye başlandığını sözlerine ekleyen Balaban, "Kriz yıllarını bile başarıyla değerlendirmiş, bugüne kadar ciddi bir deneyim ve birikim kazanmış bir sektör olan gayrimenkul sektörü için 2013 yılı son derece başarılı geçti diyebiliriz. Gayrimenkul sektöründeki büyüme ve gelişme eminim ki bizim gibi sektörün büyük oyuncularını memnun etti" dedi.

AB üyeliği yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye'nin, gerçekleştirdiği reformlarla yatırımcıların gayrimenkul sektörüne girişlerini kolaylaştırdığını dile getiren Balaban, "Bana göre 2013'e damgasını vuran gelişme hiç kuşku yok ki Mütekabiliyet Yasası. Ben Mütekabiliyet Yasası'nı Türkiye için olmazsa olmaz gelişmelerden biri olarak görüyorum. Bu yasayla yabancılara gayrimenkul alımının önü açıldı, ev alacak yabancılara ikamet hakkı tanındı. Yabancılar geçen yılın ilk altı ayında Türkiye'den 3 bin 107 taşınmaz alırken, Mütekabiliyet Yasası'nın yürürlükte olduğu bu yılın aynı döneminde bu rakam iki katına taşınarak 7 bin 145 konut satışı gerçekleşti"



Posta