Uzun yaz tatilinin ardından okul döneminin başlaması ile velilerin alışveriş telaşı da başladı. Özellikle hafta sonu yoğunlaşması beklenen okul alıverişinde fiyatlar el yakıyor.
Pazartesi günü ana sınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için okullarda zil çalacak. Okulların başlaması öğrencilerde heyecan yaratırken, veliler ise alışveriş telaşına düştü. Okulda öğrenciler için gerekli olan araç gereçlerin fiyatları ise velileri şaşkına çevirdi.
Ankara'da ortalama fiyatlar; önlük, hırka, gömlek, etek, kravat, çorap, pantolon gibi giyim eşyalarının toplam fiyatı 85 ile 150 lira arasında değişiyor. Okul çantaları 70 ile 150 lira arasındayken, kırtasiye malzemeleri 100 ile 170 liraya mal oluyor.
Geçen yıla göre okul malzemelerinde gözle görülür bir artış yaşanırken, veliler kadar esnaf da "İnsanlar artık kaliteye değil ucuzluğa bakıyor. Gelen velilerin arasında üç dört öğrenci okutanlar var. İşler bizim için de çok zor, alışverişte henüz bir artış yok. Hafta sonunda satış yapmayı bekliyoruz artık" diyerek durumlarından yakındı.
Ankara'da, velileri ve esnafı isyan ettiren ürünlerin ortalama fiyatları ise şöyle:
Önlük: 20,00 TL
Gömlek: 15,00 TL
Pantolon: 20,00 TL
Ayakkabı: 30,00 TL
Okul Çantası: 100,00 TL
Beslenme Çantası: 17,00 TL
Kalemlik: 9,00 TL
Kurşun Kalem: 8,00 TL
Defter: 18,00 TL
(ANKA)
(SA/ÖMR)