Birleşik Arap Emirliği’nden Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, iptal sürecini de detaylarıyla anlattı.

“Bu rakam beni tatmin etmedi. Ben bunun üzerine bir çalışma yaptırdım” diyen Erdoğan, bundan sonraki gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:
“Çalışmada bunun iki katı bir rakam çıktı karşıma. Birisi 11-12 ise öbürü 8-9 civarında rakam çıktı. Peki en düşüğü ne olmalı? En düşüğü de 7 civarında çıktı. Arkadaşlar böyle çıktıktan sonra ben bunu verirsem vatana ihanet ederim, halkıma ihanet ederim.
Şimdi ne yapacaksınız? Arkadaşlarımızla bir istişare yaptık, bu istişare neticesinde kesin değil ama büyük ihtimalle burayı halka açacağız. Halka arz ile bu işi çözelim istiyoruz ve arkadaşlarımızın ortak kanaati de bu istikamette  netleşti. Bakanlar Kurulu’ndaki arkadaşlarımın da havası bu istikamette.”

Kazananlardan açıklama var

İhaleye en yüksek teklifi veren Koç Holding-UEM Group Berhad-Gözde Girişim tarafından dün açıklama yapıldı. İhaleye titiz hazırlık süreci sonrası teklif sunulduğu belirtilirken, açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ortak Girişim Grubumuz, bu projeyi Türkiye’nin bugünü ve geleceğine olan inancının ifadesi olarak sahiplenmiş, Türkiye’nin gelişme potansiyelini ve şartnamede talep edilen yüksek bakım ve işletme standartlarını dikkate alarak teklifini vermiştir.  Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca yapılan değerlendirme ve alınan karar ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.”
 
‘Blok satış yok’

Köprü ve otoyolarda işletmenin aynen devam ettirileceğinin bilgisini veren Başbakan Erdoğan, halka arz süreciyle ilgili olarak da Halkbank örneğinden yola çıkarak şunları kaydetti:

“Halk Bankası’nın şu anda yönetimi değiştirmedik, blok bir satışla  birileri gelir alırsa o zaman yönetim değişir. Blok satış yok, halka arz var. Halka arzın içerisinde de mevcut yönetim bunu işletir. Yıl sonu karı nedir? 700-800 milyon TL, bu fiyatlara zamlar geldikçe bu trilyonlara varacak. Oralara vardığı zaman herkes yıl sonunda neyse onu alacağı gibi, zaten borsada kağıtlar sürekli el değiştirme şansına da sahip.”


AA