Sermaye Piyasası Kurulu'nun Varlık Finansmanı Fonlarına ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Fon yönetiminin uyması gereken ilkelerde değişiklik yapıldı.

Buna göre motorlu kara taşıtları kredilerinin fon portföyüne alınması halinde taşıt rehninin kurucu adına trafik siciline tescil ettirilmesi zorunlu olacak. Bu rehin fon hesabına yapılmış sayılacak. Fon yönetimi bu esasları dikkate alacak. Tebliğ bugünden itibaren yürürlüğe girecek. (ANKA)


4 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28343

TEBLİĞ

Sermaye Piyasası Kurulundan:

VARLIK FİNANSMANI FONLARINA VE VARLIĞA DAYALI MENKUL

KIYMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ: III, NO: 47)

MADDE 1 27/8/2008 tarihli ve 26980 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Seri: III, No: 35 sayılı Varlık Finansmanı Fonlarına ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğin 20 nci maddesinin beşinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Motorlu kara taşıtları kredilerinin fon portföyüne alınması halinde; taşıt rehninin kurucu adına trafik siciline tescil ettirilmesi zorunludur. Bu rehin fon hesabına yapılmış sayılır.

MADDE 2 Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.