BUGÜNE kadar 28 bin konut teslim eden Özkar İnşaat’ın Kayabaşı’ndaki projesi başka bir firmaya devredildi.

Geçtiğimiz haftalarda Çamlıca Camii projesinden çekildiğini açıklayan Özkar Grup Genel Müdürü Fatih Özcan, 18 şantiyesinin devam ettiğini ve borçlarını 36 ayda ödemeyi planladıklarını belirtmişti.

Kayabaşı projesindeki devir işleminin kendi kararları olduğunu söyleyen Özcan, “Yüksek işletme sermayesi nedeniyle bu projeden çıkmak istedik ve Emlak Konut GYO’ya başvuruda bulunduk. Borçlarımızı daha erken ödemek için bu kararı verdik. 18 şantiyemiz devam ediyor ve diğer işleri devretmeyi planlamıyoruz” dedi.

Özcan, devredilen Kayabaşı Emlak Konutları işinin şirket cirosunun yüzde 8.5’ini oluşturduğunu kaydetti.

Özcan, daha önce yaptığı açıklamada şirketlerinin borçlarını banka kredileriyle aşmak isterken daha zor duruma düştüğünü belirtmişti. İflas erteleme için 3 Aralık 2013’te başvuruda bulunan ve 6 Mart 2014’de mahkeme tarihini bekleyen şirket için Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Öz-Kar İnşaat Tic. ve San. A.Ş.taahhüdü altında bulunan İstanbul Kayabaşı Emlak Konutları 1. Etap 2. Kısım Konut ile Adaiçi Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşleri, Genel Altyapı, İmar Yolları İnşaatları İşi’nin sözleşmesi, “Binbay Yapı İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. - Zirve İnş. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı” na devir edilmiştir”


Gülistan ALAGÖZ