Habertürk Mehmet Çalışkan'ın haberine göre; Recep İvedik 4’ün gişe hasılatından payına düşen 25 milyon TL’yi alamayan Gökbakar ve sinema sektöründeki birçok kişi ve kurum tarafından mahkemeye verilen Fida Film ile Tiglon İletişim’in sahibi Murat Akdilek’in iflas erteleme talebi kabul gördü. Alacaklıların haciz işlemi yapamayacağı Akdilek, ticari faaliyetlerine devam edebilecek. Ünlü dağıtımcı borçlarını nasıl ödeyeceğine dair ise mahkemeye oldukça ilginç bir ‘Revize İyileştirme Projesi’ sundu.
 
Gişeyi garanti ederek sunduğu projeye göre Akdilek, 100 milyon TL’yi bulan borçlarını ‘Hababam Sınıfı’nın yeni filmlerinden elde edeceği gelirle ödeyecek. 2015-18 yılları arasında yedi adet ‘Hababam Sınıfı’ filmi çekeceğini belirten Akdilek, filmlerin ortalama 2 milyon kişi tarafından izleneceğini, gişeden de 63 milyon 350 bin TL kâr elde edeceğini iddia etti.
 
Ünlü Yapımcı, ‘Hababam Sınıfı’nın yeni versiyonlarının film ve dizi haklarının kendisinde olduğunu belirterek borçlarını nasıl ödeyeceğini şöyle özetledi:
“4 yılda 7 adet yeni ‘Hababam Sınıfı’ filmi çekeceğim. Bu filmlerin her birini 2 milyon kişi izleyecek. Bu filmlerin toplam maliyetleri 17 milyon 500 bin TL olacak. Geliri ise toplam 80 milyon 85 bin TL’yi bulurken bu rakamın 63 milyon 350 bin TL’si kâr olacak. Bu filmlerin televizyon haklarını 65 yıl boyunca her birini 200 bin TL’den televizyon kanallarına vereceğim. Böylelikle 65 yıl boyunca televizyon haklarından da 91 milyon TL kazanacağım”

Akdilek, yeni ‘Hababam Sınıfı’ filmlerinin gişesini 2004, 2005 ve 2006’da Arzu Film ile birlikte çektiği 3 ‘Hababam Sınıfı’nın gişesini örnek göstererek garanti etti. Akdilek ise haciz işlemlerine karşılık olarak iflas erteleme talebinde bulundu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, bu talebi 5 kişilik bilirkişi raporuna göre değerlendirerek karara bağladı. Söz konusu karara göre Akdilek, alacaklıların haciz işlemi yapmaksızın ticari faaliyetlerine devam edecek.