2008 küresel finans krizini önceden tahmin etmesiyle "kahin" lakabı ile anılan ekonomist Nouriel Roubini'den yatırımcılara gelişmekte olan ülkeler uyarısı geldi.

Project Syndicate sitesine yazdığı yazıda iki sene öncesine dünyayı etkileyecek global risklerin tamamen değiştiğine dikkat çeken Roubini yeni risklerden birinin de seçimlerin yaşandığı gelişmekte olan ülkeler olduğunu yazdı.

ÇALKANTI DERİNLEŞEBİLİR
Kırılgan olan gelişmekte olan ülkelerde yaşanan finansal çalkantının derinleşebileceğini belirten Roubini bu ülkelerin düşen emtia fiyatları, Çin'in yapısal dönüşümü ve Fed'in parasal politikasının değişmesinden olumsuz etkileneceğini öne sürdü. Aynı zamanda ülkelerin kendi içinde de makro ekonomik problemleri olduğuna dikkat çeken Roubini bu grupta birçok ülkenin siyasi ve seçimlerden kaynaklı risklerle başbaşa olduğunu yazdı.

YATIRIMCILAR ASLA KÜÇÜMSEMEMELİ
Yatırımcılara da önerilerde bulunan Roubini yeni oluşan global risklerin şimdilik dalgalanmayı sınırlı bir şekilde artırdığını ve çoğunun henüz somutlaşmadığını yazdı. Ancak yatırımcıların bu risklerin düşük seviyede olduğunu düşünürlerse hata yapacaklarını ve hoş olmayan sürprizlerle karşılaşacaklarını belirtti.