Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, "Son zamanlarda gündemde olan sahte poliçeler var. Özellikle otomobili traktör gibi gösterip daha düşük prim ödeme yapıp mağdur olma söz konusu oluyor. İnsanlar mutlaka tanıdıkları yetkili sigorta acentelerinden sigortalarını yaptırsın." dedi.

Büyükçelebi, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen 12. Sigortacı Acentecileri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 40'tan fazla ilden 300'e yakın sigorta acentesiyle zirveye katıldıklarını söyledi.

Meslektaşlarıyla istişare edip vatandaşlara yönelik yapacakları çalışmaların altyapısını oluşturacaklarını anlatan Büyükçelebi, "Son zamanlarda gündemde olan sahte poliçeler var. Özellikle otomobili traktör gibi gösterip daha düşük prim ödeme yapıp mağdur olma söz konusu oluyor. İnsanlar mutlaka tanıdıkları yetkili sigorta acentelerinden sigortalarını yaptırsın." diye konuştu.

Sigortanın ekonomi için çok önemli bir sektör olduğuna işaret eden Büyükçelebi, bunun ayakta kalması için teminatların verilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükçelebi, sigorta primlerinde devletin de çok ciddi katkısı olduğunu anlatarak, eski dönemde yaşanan sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını aktardı.

Vatandaşların lehine çalışma yapmaya çalıştıklarını dile getiren Büyükçelebi, şunları kaydetti:

"Tamamlayıcı sağlık sigortası adı altında bir sigorta var. Devletin de hem tasarrufu artırmak hem de gelecekte birtakım garantileri sağlamak adına çok ciddi katkıları var. Bundan 7-8 sene önce teminatlar artmasına rağmen sigorta primlerine bir artış olmadı. Bu dönemde ciddi tazminatlar ödenince sigorta şirketleri zarar etmeye başladı. Daha sonra fiyatlar artınca çok yüksek rakamlar oluştu ve vatandaşlar da tepki gösterdi. Bunun önüne geçmek için Hazine tarafından tavan fiyat düzenlemesi geldi. Şu anda tavan fiyat uygulamasıyla ilgili gevşemeleri bekliyoruz. Yapılan açıklamalar da bu yönde. Bizler vatandaşlarımızın lehine olabilecek her türlü çalışmayı hem Hazine hem de sigorta acenteleri olarak yapmaya çalışıyoruz."

Doğu Anadolu Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Akın da 2017'nin sigorta acentelerine ne kattığının ya da kaybettirdiğinin, 2018 yılında da neler yapılması gerektiğinin çözümünü bulmak için zirve gerçekleştirdiklerini ifade etti. (AA)