AİHM KARARINA AYKIRI

Son günlerde basına ve düşünce özgürlüğüne yönelik baskıları değerlendiren Selçuk, “AİHM kararları belli. Bir insanın beyni varsa o beyin düşünecek ve düşüncesini dış dünyaya yansıtacak. Midenizle sindiriyorsunuz. Midenin sindirmesini yasaklarsanız, beyni olan bir insana düşünme derseniz insan insan olmaktan çıkar. Düşünce özgürlüğünü yasaklamak çok ilkel bir davranıştır” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜNCE AYRIMCILIĞI ÇİRKİN

Son günlerde HSYK'nın 700 hakim ve savcıyı mesleklerinden ihraç edeceği iddialarının hatırlatılması üzerine Selçuk şöyle konuştu:
“Hakimler falan zamanında atanmış şu düşüncedelermiş. Böyle şeylerle uğraşan bir toplum uygar toplum olmaz. Hakim dosyası ve yasalarla baş başadır. Hakim sadece dosyasıyla ilgilenir ve yasalara göre karar verir. Hakimlerin düşüncesinden dolayı ayrımcılığa uğratılmasını çok çirkin buluyorum. Ayıplıyorum. Bu herkes için geçerli. Taraf değiştirince hakim şöyle bir adamdı böyle bir adamdı... Bunları yakışıksız buluyorum.”

SİSTEM ÖRSELENİYOR

Selçuk, AK Parti'ye yakın medya organlarında yüksek yargıda değişiklik yapılarak yargıyı HSYK'nın kontrolü altına alma, Anayasa Mahkemesi kararlarını etkisizleştirmeye dönük yasal değişikliklerle ilgili de konuştu. Selçuk, şunları söyledi:

“Bütün bu hazırlıkları yanlış buluyorum. Dünyadaki yargı sistemleri bellidir. Bu sistemlerin küresel boyutları vardır. Kendi ihtiyacınıza göre bu sistemlerde oynama yaparsanız yanlış yaparsınız, güç durumda kalırsınız. Bu çarpıklıkların sonuçları herkesi etkiler. Bunların hiçbirini doğru bulmuyorum.

ADALETİN BÜTÜNÜ KİRLENİR

Onlar benim için boş çırpınışlar. Bunlar ülkenin içerisinde olan olaylarla ilgili düzenleme yapıldığında dünyada yaşanmıştır. Sistemi örselediği için gelişigüzel olduğu için kötü sonuçlar doğumuştur. Yapan için de kötü sonuçlar doğurur. Hiç bilmediğiniz noktada anormallikler görünür. Yabancı bir maddenin damlasını adalete karıştırdığınızda adaletin bütünü kirlenir. Siz de bu kirden etkilenirsiniz daha sonra adaleti arındırmak güçleşir.