BRÜKSEL (AA) - Finlandiya vatandaşı Marjut Santoni, 1 Mart itibariyle Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Genel Sekreteri olacak.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan ve Avrupa Birliği'nin (AB) finansman kuruluşu olarak siyasi hedefler doğrultusunda kamu ve özel sektöre uzun vadeli uygun krediler sağlayan AYB'den yapılan açıklamada, yeni Genel Sekreterin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, AYB Yönetim Komitesi'nin, Santoni'yi yeni Genel Sekreter olarak atadığı ve Santoni'nin görevini 1 Mart 2018 tarihinde emekliye ayrılacak Klaus Trömel'den devralacağı belirtildi.


-Marjut Santoni


Verilen bilgilere göre, Finli Santoni, kariyerine Almanya'nın Dresdner Bankası'nda başladı. 1996 yılında AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşler Genel Müdürlüğüne geçen Santoni, KOBİ ve altyapı projelerinin finansmanı gibi alanlarda çalıştı.

AB'nin mali kurumlarından biri olan Avrupa Yatırım Fonu Yönetim Kurulunda 2013-2015 yılları arasında İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Santoni, 2015 yılında AYB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.