Kurumdan yapılan açıklamaya göre, prim ödeme yükümlülerinden prim tahsilatı yapılması amacıyla 26 banka ile Prim Tahsilatı ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

Günümüz ekonomik koşulları dikkate alınarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda kurum, 19 banka ile protokol imzaladı. Prim ödeme yükümlüleri, protokol imzalayan bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi, ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile prim ödemelerini yapabiliyor.

Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmuyor. Uygulamayla, nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Yapılan protokoller ile bankalar, kurumca bankalara açılan tüm tahsilat türlerinin kredi kartı kapsamında ödenmesini sağlayabilecek. Kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başladı. Diğer bankalar da bilgi işlem alt yapılarını oluşturmalarını müteakip uygulamaya geçecek.

Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınıp alınmamasında, bankaların genel uygulaması geçerli olacak.

Tüm bankaların kredi kartları kullanılarak kurumun web sayfasından da prim tahsilatının yapılabilmesi için başlatılan proje de tamamlanarak bugün itibariyle uygulamaya açıldı. Bu uygulamayla tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapılması mümkün olacak.

Kurumun web sayfasından, tüm bankaların kredi kartı ile yapılabilecek ödemeler şöyle:

-Devredilen SSK işveren prim ödemeleri

-İsteğe bağlı sigortalıların prim ödemeleri

-İşveren icra ödemeleri

-Tarım sigortalıları prim ödemeleri

-Devredilen Bağ-Kur ödemeleri

-Askerlik borçlanması

-Devredilen Emekli Sandığı ödemeleri






Habertürk