Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, seçimlerin demokrasilerin bayram günü olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceğinde kilit bir rol oynayacak yeni meclisin yapısının oluştuğunu kaydetti. Tüm partilerin uzlaşmaya açık olmasının, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören bir anayasayı hazırlamasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, toplumun ve yeni Meclisin ortak hedefler etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye'nin büyüyeceğini ve gelişeceğini dile getirdi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimlerin demokrasilerin bayram günü olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, 12 Haziran 2011 seçimlerinin de Türkiye demokrasisi adına bir bayram edasında sorunsuz tamamlandığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin her yerinde, insanların sandık başına gidip, oylarını kullandığını bildirdi. Halkın iradesinin tecelli ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin geleceğinde kilit bir rol oynayacak yeni meclisimizin yapısı oluşmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi, üst üste üçüncü kez halkın teveccühünü kazanarak önemli bir başarı sağlamıştır. Yeni meclisimizde grup kuran tüm partilerimizi tebrik ediyor, yasama çalışmalarında başarılar diliyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni meclisimize tarihi görevler düşmektedir. Bunların başında da toplumumuzun yeni bir anayasa talebinin karşılanması gelmektedir. Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören bir anayasayı hazırlaması son derece önemlidir. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye büyüyecek ve gelişecektir" dedi.

-"TÜRKİYE'Yİ YOĞUN BİR EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA GÜNDEMİ BEKLİYOR"-

Yeni Anayasa sürecinin yanı sıra Türkiye'yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündeminin beklediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye açısından 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almanın son derece önemli olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, bu hedefe ulaşabilmek için ekonominin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmek gerektiğini vurguladı. Ekonominin yeniden gündemin birinci maddesi haline gelmesinin bu açıdan son derece önemli olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu şu açıklamalarda bulundu:
"Avrupa'da ve Orta Doğu'da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye bölgede önemli bir istikrar unsuru olacaktır.
Milletimizin sağduyulu demokrasi inancı 12 Haziran seçimlerinde bir kez daha aziz milletimizce onanmıştır. TBMM çatısı altında görev yapma onurunu elde eden tüm milletvekillerimizi kutluyor, 24.dönem çalışmalarında başarılar diliyoruz."(ANKA)