TBMM Genel Kurulunda 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, yılda 2 milyar TL tutarında paranın kredi kartı aidatı gibi uygulamalarda haksız şekilde vatandaşın cebinden alındığını savundu.
Yüksel, Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını aynı zamanda ürününü en ucuza sattığını ileri sürdü.
İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyonu eleştiren Yüksel, ''Operasyonu yapan başsavcı hakkında bu HSYK bile soruşturma açmak zorunda kalmıştır'' dedi.
İzmir Belediyesine ait şirketlerde vergi denetmenlerinin incelemesi yaptığını dile getiren Yüksel, ''Buna denetleme denmez. Buna baskı, zulüm, engelleme denir'' diye konuştu.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye'nin, Van'da meydana gelen depreme hızlı müdahalede bulunduğunu ve elinden geleni yaptığını ifade etti. Depremden bir kaç saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse kabinenin yarısıyla deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Kayatürk, ''1999 Marmara depreminde hükümetin müdahalesini unutmuş değiliz. Babamı ve kardeşimi kaybettiğim 1976 Çaldıran depreminde, cenazelere üç buçuk ay sonra ulaşabilmiştik'' dedi.

-''Dün MEB'e 302 milyon TL aktardım''-

Tasarının 6. maddesi üzerinde milletvekillerinin soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik oranlarının son on yılın en düşük seviyesinde olduğunu, büyümenin de güçlü seyrettiğini ifade etti.
Çek Kanunuyla ilgili Adalet Bakanlığının bir çalışmasının söz konusu olduğunu ancak son şeklinin verilmediğini ifade eden Şimşek, bu aşamada bir şey söylemesinin doğru olmayacağını bildirdi. Şimşek, bildiği kadarıyla hapis cezalarının kaldırılması yönünde bir görüş olduğunu anlattı.
Bir soru üzerine, okulların bitirilmesi ve yapılması için dün tek kalemde 302 milyon TL Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yedek ödenekten ilave kaynak aktardığını kaydeden Şimşek, bu konuda eksiklik olan yerlere gerekli desteğin verileceğini söyledi.
Bakan Şimşek, dolaylı vergilerin nispeten yüksek olduğunu, bunu azaltmanın tek yolunun; gelir ve kazançlar üzerinden daha fazla vergi almaktan geçtiğini dile getirdi.

AA