Memur-Sen, sözleşmeli kamu çalışanlarından alınan damga vergisi muafiyeti konusunda torba kanunda yer alan yürürlülük tarihi sorununu çözmek için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı ziyaret etti. Müsteşar Ağbal, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak'tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazırladıklarını söyledi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, torba kanunda yer alan ve kamu çalışanlarıyla ilgili bazı hususların yeniden düzenlenmesi isteğiyle Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı ziyaret etti.

Ziyarette, 2010 yılı toplu görüşmelerinde, mutabakat altına alınan ve daha sonra üzerinde çalışılmasına karar verilen hususların yanı sıra torba kanunda yer alan, sözleşmeli personelin damga vergisi muafiyeti ve KİT'lerdeki Ek 1 Sayılı cetvele tabi personele ödenecek ek miktar ve tarihleri ele alındı.
Sözleşmeli personelden damga vergisi alınmamasının toplu görüşme mutabakat metninde yer aldığını hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, torba kanunla bunun gerçekleşmediğini, bu konuda yasal bir düzenleme istediklerini söyledi. Gündoğdu ayrıca, söz konusu uygulamayla KİT'lerdeki EK 1 sayılı cetvele tabi personele ödenecek ek ödeme tazminatının yüzde 100'den yüzde 200'e çıkarılmasını ve bunun yürürlülük tarihinin 01 Ocak 2011 olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

-"DAHA AZ MAAŞ ALINMASININ ÖNÜNE GEÇİLSİN"-

Görüşmede ayrıca, KİT'lerdeki EK 1 Sayılı cetvele tabi yöneticilerin, idaresi altında çalışan personelden daha az maaş almasının önüne geçilmesini de isteyen Gündoğdu, bu konuda yapılabilecek düzenleme için, diğer kurumlardaki uygulamalardan örnekler sundu. Gündoğdu ayrıca, sözleşmeli imam ve Kur'an kursu öğreticilerine ek ders ücreti verilmesi konusundaki beklentilerini iletti. Toplu görüşme mutabakat metinlerinde yer alan, daha sonra üzerinde çalışılmasına karar verilen diğer konuları da gündeme getiren Gündoğdu, bu konuların seçimlerden önce ele alınması gerektiğini ifade etti.

-SÖZLEŞMELİ İMAM VE KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE MÜJDE-

Müsteşar Ağbal ise, sözleşmeli personelden alınacak damga vergisi muafiyeti ile KİT'lerdeki 1 sayılı cetvele tabi personelin ek tazminatına yönelik düzenlemenin 01 Ocak'tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazıladıklarını, bunun geçici bir madde olarak TBMM'den geçerek yasalaşması için çalışacaklarını söyledi.
Sözleşmeli imam ve Kur'an kursu öğreticilerine ek ders ücreti verilmesi konusunda yasal düzenleme hazırlıklarının bittiğini de ifade eden Ağbal, en kısa sürede yasalaşması için prosedürün başladığını kaydetti. Mutabakat metinlerinde yer alan diğer hususlarla ilgili ortak çalışma içinde olacaklarını söyleyen Ağbal, önümüzdeki günlerde bu çalışma takviminin de şekilleneceğini kaydetti.
Aile yardımından faydalanacak sözleşmeli personel için de bir hatırlatma yapan Müsteşar Ağbal, bu personellerin bu haklarından Mart ayı maaşında faydalanabilmesi için aile beyannamelerini ilgili makamlara vermeleri gerektiğini hatırlattı.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)