Kurul, Koza Altın, Koza Metal ve İpek Enerji ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, bu şirketlere çeşitli suçlardan 3 milyon 330 bin 636 TL idari para cezalarının uygulanmasına karar verdi.

FETÖ'ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül'de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF'ye devredilmişti.

BÜLTENDE YER ALAN DİĞER ÖNEMLİ KARARLAR İSE ŞÖYLE:

*Haznedar Refrakter Sanayii AŞ ile Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına karar verdi.

*Kurul ayrıca Burgan Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin kaldıraçlı alım satım işlemlerinde bulunma yetkisinin kendi talebi çerçevesinde iptal edilmesine karar verdi.

*Bültene göre, Finansbank 10 milyar TL, Alternatif Finansal Kiralama 500 milyon TL, Eko Faktoring 270 milyon TL, Netlog Lojistik 200 milyon TL, Uşak Seramik 50 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu. Taç Tarım Ürünleri ise Tahsin Altun tarafından nakit olarak ödendiği ifade edilen 5 milyon 125 bin liranın belirlenecek fiyata bölünmesi suretiyle bulunacak tutar kadar bedelli sermaye artırımı yapmak üzere Kurul'a başvuruda bulundu.

*Kurul, Güneş Sigorta'nın 120 milyon TL, Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm AŞ'nin 92 milyon 857 bin 143 TL tutarında bedelli, EİS Eczacıbaşı İlaç'ın 137 milyon 52 bin TL ve Eczacıbaşı Yatırım Holding'in 35 milyon TL tutarında bedelsiz sermaye artırımı ile 14 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

*Bültende, Kurul'dan izin almaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirdikleri tespit edilen ve içerik ile yer sağlayıcılarının yurt dışında bulunduğu anlaşılan http://www.analyticforex.com,http://www.analisttercihi.com ve http://www.istatiksel.com internet sitelerine erişimin engellenmesi için gerekli hukuksal işlemlerin yapılmasına ve içerik sağlayıcılar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği duyuruldu.

*Ayrıca Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi AŞ (DENTA) pay piyasasında 2013 yılında gerçekleştirilen işlemlerde, suç unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığını kaydeden Kurul, söz konusu işlemlerde sorumluluğu bulunan Tuncay Ünver hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve Tuncay Ünver ile birlikte Mehmet Ünver'e 2 yıl süreyle geçici işlem yapma yasağı uygulanacağını bildirdi.