İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özel Durumlar Tebliği'nin sermaye yapısı ve yönetim kontrolüne ilişkin değişiklikler bölümünde düzenlemeye giderek, belirlediği koşullar altında Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) açıklama yapma yetkisi veren bir madde ekledi.

SPK'nın Özel Durumlar Tebliğ'inde değişiklik içeren yeni tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Özel Durumlar Tebliği'nin sermaye yapısı ve yönetim kontrolüne ilişkin değişiklikleri düzenleyen bölümüne yeni bir madde eklendi.

Eklenen maddeye göre, bir gerçek veya tüzel kişinin, doğrudan payları borsada işlem gören bir ihraççının sermayesindeki payının yüzde 5, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20, yüzde 25, yüzde 33, yüzde 50, yüzde 67 veya yüzde 95'ine ulaşması veya bu oranların altına düşmesi halinde, bu kişilerin yapması gereken açıklama MKK tarafından gerçekleştirecek.

İşlemi yapan kişilerin açıklama yükümlülüğü ise devam edecek.

Özel Durumlar Tebliği, yatırımcıların zamanında, tam ve doğru bilgilendirilerek sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişini sağlamak amacıyla yatırım kararlarını etkileyebilecek nitelikteki gelişmelerin açıklanmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.