TBMM Dışişleri Komisyonu, Türkiye ve Rusya arasında ikili anlaşmaların uygun bulunduğuna dair üç kanun tasarısını kabul etti.

Komisyon, AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan başkanlığında toplandı. Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir sürece girilmesinin ardından, komisyon gündemine Rusya ile ikili anlaşmalara ilişkin tasarıları aldı.

Komisyonda, ilgili bakanlık bürokratları tasarılara dair kısa bilgi verdi. Üç tasarı, ayrı ayrı görüşmelerin tamamlanmasının ardından, oylanarak kabul edildi.

Komisyonda kabul edilen tasarılar şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti Topraklarında Bulunan Rus Defin Yerleri ile Rusya Federasyonu Topraklarında Bulunan Türk Defin Yerleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.