2011'deki bedelli askerlik uygulamasından 30 bin TL ödeyerek yararlananlar, yeni düzenlemede bedelin 18 bin TL olmasından dolayı 12 bin TL'lik farkın kendilerine geri ödenmesi istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruyor.

2011'deki bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanan Arif Çağrıcı dilekçesinde, "70 bin bedelli 30 bin TL ödemişken, 2014'de rakamın 18 bin TL'ye düşmesi haksızlık. 12 bin TL'nin iade edilmesini talep ediyorum. Bizler çok zengin olduğumuz için bu miktarı ödemedik, işimizden olmamak, ailemizi mağdur etmemek için mecbur kaldık" dedi.

2011'de 30 bin TL ödediler

Ares Armağan ise uzun seneler hem kariyer hem de iş bulma ve benzeri durumlardan dolayı erteledikleri askerlik hizmetini 2011 senesinde çıkan kanunla 30 bin TL bedel ödeyerek yerine getirdiklerini kaydetti.

Daha makul bir ücret beklerken 30 bin TL gibi yüksek bir meblağın kendilerini oldukça zora soktuğunu ifade eden Armağan, şunları kaydetti: "Bizler zengin değildik, hepimiz çalışan ve bu bedeli çok zor şartlarda denkleştiren insanlardık. O yüzden bazılarımız banka kredileriyle halen bu bedeli taksit olarak ödemektedirler ve toplam ödenen bedel 45 bin TL gibi rakamlara ulaşmaktadır. Bizlerin günahı neydi? Geçtiğimiz gün yasalaşan yeni bedelli askerlik kanunundaki 18 bin TL bedel bizi derinden üzmüştür. Çünkü biz bu bedelin neredeyse 2 katını ödemek zorunda kaldık.