İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Banka İlişkileri ve Küresel Ticaret Direktörü Burak Erdem, Batı Afrika'da önemli bir deneyime sahip olduklarını belirterek, "Fiziki olarak hem Türkiye hem de bu bölgedeki ülkelerde en çok varlık gösteren bankayız." ifadesini kullandı.

Erdem, Ekonomi Bakanlığı ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) iş birliğiyle DEİK organizasyonunda düzenlenen Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu kapsamında gerçekleştirilen "ECOWAS Bölgesi Ticaret ve Proje Finansmanı" panelinin moderatörlüğünü üstlendi.

Afrika ve ECOWAS Bölgesi'nin son yıllarda büyük talep gördüğünü kaydeden Erdem, banka olarak geçen yıl bölge özelindeki fırsatları daha iyi anlamak amacıyla Afrika Semineri gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Erdem, bu yıl da ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu'nun ana sponsoru olduklarını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Afrika müşterilerimizden çok ilgi ve talep gören bir bölge. TEB ve stratejik ortağımız BNP Paribas olarak bölgede önemli bir deneyime sahibiz. BNP Paribas Grubu’nun Sahra altı bölgede çok sayıda bankası var. Dolayısıyla fiziki olarak hem Türkiye hem de bu bölgedeki ülkelerde en çok varlık gösteren bankayız.

Bölgedeki yatırımlara yoğun ilgi gösteriyoruz. Banka olarak destek verirken değerlendirme aşamasında üç önemli kriterimiz bulunuyor. Eximbank’ın kararları, ICIEC’ın neler yaptığı ve tabi ki stratejik ortağımız BNP Paribas’ın karar ve düşünceleri bizim için çok önemli."

Erdem, Afrika'daki faaliyetler için Türkiye hükümeti, Ekonomi Bakanlığı, DEİK, TİM ve özel sektörün yatırımları destekleme noktasında çok net bir irade koyulduğunu kaydederek, "Kamu ve özel sektör olarak görevimizi iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bütün imkanları Türk girişimci ve bölgedeki yatırımlara destek vermek isteyen kuruluşlar için kullanıyoruz. Sağlık sektöründe Türkiye'ye özgü olarak geliştirilen PPP modeliyle olduğu gibi know-how transferi yapabilecek noktadayız ve hazırız." değerlendirmesinde bulundu.