OSMANİYE (AA) - ALİ ATAR - Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, tema park sektörünün büyüklüğünün dünyada 45 milyar dolar olduğunu belirterek, Türkiye’de de sektörün büyüklüğünün 150 milyon dolara ulaştığını, bugün en küçük tema park yatırım tutarının 50 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Yedigöz, AA muhabirine Osmaniye'deki Masal Park’ın açılışında yaptığı açıklamada, yedi yıl önce Şükrü Tan Erim, Suphi Aydıner, Sinan Turaman, Sinan Cihan ile birlikte kurdukları Outdoor Factory'nin bugün Türkiye’nin açık hava reklamcılığına yönelik üç boyutlu üretim yapan tek şirketi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin önde gelen markalarının gerçekleştirdikleri reklam kampanyaları için üç boyutlu obje üretimi yaparak işe başladıklarını bildiren Yedigöz, şimdiyse belediyelerden alışveriş merkezlerine, şehir meydanlarından havalimanlarına ve şehir müzelerine kadar farklı alanlarda projeler yaptıklarını bildirdi.

- "Masal Park çevre şehirlerden de ziyaretçi çekecek"


Toygar Yedigöz, Türkiye’ye getirdikleri tema park konsepti kapsamında ilk deneyimlerinin İstanbul'daki Vialand olduğunu belirterek, Osmaniye'de 100 milyon lira yatırımla 35 dönüm alan üzerine inşa ettikleri Masal Park'ın bölgenin ekonomi ve turizmine katkı sağlamasını hedeflediklerini vurguladı.

Masal Park'ın Osmaniye'ye çevre şehirlerden de ziyaretçi çekeceğini dile getiren Yedigöz, benzer tema parkları Anadolu'da diğer şehirlere de yapmayı planladıklarını, böylelikle Anadolu’daki birçok şehrin turizmde kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Yedigöz, şu anda yurt içinde 30’dan fazla belediyeyle çalıştıklarını belirterek, son dönemde belediyelerden farklı temalı parkların yanı sıra şehir müzesi talebi aldıklarını da kaydetti.

Dünyada kentlerin kendilerine ait sembol yapılarla tanındığını vurgulayan Yedigöz, gelecek hedeflerinin Anadolu'daki şehirlere, şehrin simgesi olacak tema parklar yapmak olduğunu söyledi.


- " Orta Doğu ve Asya ülkelerine tema parklar yapabiliriz"


Outdoor Factory Kurucu Ortağı Yedigöz, tema park sektöründe Türkiye'nin dünyaya kıyasla büyük fiyat avantajı olduğunu belirterek, Avrupa'nın tema park açısından doyuma ulaştığını ifade etti.

Şirketlerinin Vietnam, Katar, Dubai ve Sudan başta olmak üzere 15 ülkeye yönelik projeler yaptığını bildiren Yedigöz, "Avrupalı şirketlerle ortaklıklar kurarak Orta Doğu ve Asya ülkelerine tema parklar yapabiliriz." yorumunu yaptı.

Bu kapsamda yurt dışından bir şirketin yüzde 50'sini satın almak istediklerini dile getiren Yedigöz, Almanya merkezli iki şirketle yüzde 50'lik hisselerini satın almak için görüştüklerini, en kısa zamanda bu şirketlere ortak olmak için yaptıkları görüşmeleri neticelendirmek istediklerini belirtti.

Yedigöz, "Tema park sektörünün büyüklüğü dünyada 45 milyar dolar. Türkiye'de de sektörün büyüklüğü 150 milyon dolara ulaştı. Bugün en küçük tema park yatırım tutarı 50 milyon lira civarında." dedi.


- Masal Park


Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan Masal Park, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı törenle geçen hafta hizmete girdi.

Osmaniye ve çevre illerden yılda 2 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmesinin hedeflendiği Masal Park'ın giriş alanında 24 adet tematik dükkandan oluşan bir alışveriş sokağı yer alıyor.

Türk masallarının 11 farklı kahramanının dev heykellerinin ziyaretçileri karşıladığı parkta, Türkiye'nin kültürel ve doğal güzelliklerinden esinlenerek hazırlanan "Galata Serbest Düşüş Kalesi, Van Gölü Canavarı Roller Coaster, Pamukkale Splash Su Oyunu, Anadolu Rüyası, Nuh'un Gemisi, Karadeniz bot gezintisi" gibi oyun alanları bulunuyor.

Parkta çocuklar için iki interaktif su oyun alanı, dev dijital oyun alanı ve iki dev tırmanma alanı da oluşturuldu.