ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde usulsüz geçişlerde uygulanan cezalara yönelik, "Usulsüz geçişlerde uygulanan cezalar daha ödenebilir ve adil olmalıdır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, usulsüz geçiş yapan araçlara verilen cezaların, diğer köprü ve otoyollarda olduğu gibi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de aynı şekilde uygulanmasını istedi.

Ceza kesilmeden, vatandaşa önce uyarı mesajı gönderilmesi gerektiğini savunan Palandöken, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'ndan geçiş yapan kamyon, kamyonet ve iş makinalarına hesaplarında yeterli bakiye olmadığı için ceza kesiliyor. Uyarı dikkate alınıp ödeme yapılmaz ise kanunda yer aldığı gibi 15 gün geçtikten sonra cezalı ücret talep edilmelidir. Usulsüz geçişlerde uygulanan cezalar daha ödenebilir ve adil olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, hızlı geçiş sisteminin (HGS) plakaları okumamasının vatandaşın suçu olarak görülmemesi gerektiğini, yetersiz bakiye bilgisinin sürücülere SMS ile gönderilmesi gerektiğini savundu. Palandöken, şunları kaydetti:

"Zaten akaryakıt zamları ve yüksek vergiler altında ezilen nakliyatçı esnafı bir de bu tür cezalarla mağdur edilmemeli. Sürücünün köprüden geçiş yaptığı gün plakası belirlenerek uyarı niteliğinde bilgi mesajı gönderilmeli ve ödeme yapması için belli bir süre tanınmalı."