Yeni teşvik paketi 6 ay öne çekiliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, teşvik paketinin 1 Temmuz 2011'den itibaren geçerli olabileceğini açıkladı.

Ankara'da gazetecilere açıklamada bulunan teşvik paketinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olmasıyla ilgili eleştirilere dair soruya şu yanıtı verdi: ''Daha kararname yayımlanmadı. Sadece tanıtım yapıldı. Kararnamede gerekli revizyonlar yapılır. Biz seçimden sonra teşvik paketinin revize edileceğini, yatırımcılardan yatırımlarını durdurmamalarını istemiştik. Haziran'ın 15'i ya da Temmuz'un 1'i (2011) kararnameye eklenebilir. Bu tarih, kararnameye eklendiğinde bu konuyla ilgili tartışma sona erecektir. Bu büyük bir problem değil.''

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı teşvik paketinin 1 Ocak 2012'den itibaren başlayacağı belirtilmişti.

Ergün, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un yerli otomobille ilgili 'Yerli oto rüya, çöpe atın gitsin' açıklamalarını değerlendirirken; ''Biz otomobil üretiyoruz ama kendi markamızı yaratmış değiliz. Bizim isteğimiz kendi markamızı yaratmak. Bunun için şu ülke ya da markayla rekabet edemeyiz dememeliyiz kimin kimi ne zaman geçeceği belli olmaz'' dedi.



AA