Nisan ayı itibariyle, Türk Hava Yolları yolcularının gökyüzündeki internet erişimini TTNET WiFi Fly sağlayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kurul Başkanı Tayfun Acarer, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya’nın katılımlarıyla Türk Hava Yolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törenle Türk Hava Yolları ve TTNET arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

İmzalanan anlaşma ile TTNET, Türk Hava Yolları filosunun internet erişimi bulunan uçaklarında sunulan WiFi hizmetinin internet servis sağlayıcısı ve Türk Hava Yolları’nın marka ortağı oldu.

 Uluslararası uçuşlarda kullanılan kablosuz internet altyapısına sahip 12 adet Boeing 777-300 ER tipi uçakta sunulan WiFi internet hizmeti, Nisan ayı itibariyle TTNET tarafından sağlanacak.

Türk Hava Yolları’nın Boeing ve Airbus’tan teslim alacağı yeni geniş gövdeli uçaklarla birlikte, 2017 yılı sonunda 62 adet geniş gövdeli uçakta yolcuların internete bağlanması hedefleniyor.

Saati 22 TL ve filtreli internet!

Türk Hava Yolları'nın uluslararası uçuşlarında yolcular bugünden itibaren saati yaklaşık 22 liraya internete bağlanabilecek.

Anlaşma kapsamında yolcular uçaklarda kablosuz interneti kullanabilecek. Bir saat internete girmenin bedeli ise 9,99 dolar yani yaklaşık 22 lira. Uygulama uluslararası uçuşlarda geçerli olacak. İç hatlarda kısa mesafe nedeniyle internet bağlantısına yer verilmeyecek.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre ise BTK Başkanı Tayfun Acarer, yurtdışı uçuşlarında kullanılacak bu internet hizmetinde de filtre olacağını söyledi.