Esra Alus

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Avusturya, Polonya, Portekiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi arabistan, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Avusturya, Polonya, Portekiz,Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Türkiye’den 15 avukatlık şirketi, uluslararası yatırımcıların global düzeydeki yatırımlarında hukuki işbirliği yapma kararı aldı.

İmzalar İstanbul’da atıldı

Türkiye’de atılan imzalarla her bir avukatlık bürosu kendi ülkesindeki yatırımcının, ittifakın üyesi diğer ülkede yatırım yapması halinde o ülkedeki avukatlık bürosunun hukuki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere anlaştı.

Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel’de biraraya gelen 11 ülke avukatının faaliyetleri konusunda bilgi veren BridgeAlliance Türkiye temsilcisi Avukat Orkun Özkan şunları söyledi:
“Uluslararası yatırımcıların global düzeyde avukatlığını ve hukuk danışmanlığını yapan avukatlık şirketlerinin oluşturduğu BridgeAlliance Avukatlar İttifakı, uluslararası yatırımcılarla buluşturulması, yatırımların ve ticari faaliyetlerin ilgili ülkelerde hukuka uygun bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Network niteliğinde olan yapı her geçen yıl üye sayısının artmasıyla uluslararası bir avukatlar ittifakına dönüştü.”

Her yıl istişare edilecek
 
Her yıl, ittifak üyesi bir avukatlık şirketinin ülkesinde istişare toplantısı düzenlendiğini belirten Özkan, “Bu yılki bizim ev sahipliğimizde İstanbul’da yapıldı. Alınan kararlar neticesinde bu network grubunun kurumsallaşmasına karar verildi. İstanbul buluşmasında da ‘İttifak Senedi’ imzalandı. Amacımız uluslararası düzeyde iş, yatırım ve ticaret yapan kuruluşların faaliyet gösterecekleri ülkelerin hukukuna uygun olarak yatırımcıları yönlendirmek” dedi.

BridgeAlliance Köln Temsilcisi Avukat Mathias Reif, “İki kıta arasında hem kültürel hem de ticari bir köprü olan İstanbul’da bu imzaların atılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası yatırımcılara yatırım yaptıkları ülkelerde en doğru bilgiye daha hızlı ve kolay bir şekilde erişimlerini sağlayacak bu yapının yatırımlara büyük katkı sağladığını tecrübe ettik” dedi.