TMSF'nin Ocak-Mart dönemine ilişkin üç aylık faaliyet raporuna göre, bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğü yaklaşık 40.3 milyar TL, özkaynak toplamı yaklaşık 18.1 milyar TL, ciro toplamı ise yaklaşık 21.3 milyar TL tutarında.

Raporda bu işletmelerde istihdam edilen çalışan sayısının ise yaklaşık 44 bin 888 kişi olduğu belirtildi.

Raporda, "İlgili KHK'lar kapsamında kapatılan gazete ve dergiler, yayınevi ve dağıtım kanalları ile özel radyo ve televizyon kuruluşları sayısı 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla, kapatılma kararları kaldırılanlar 24 adedi hariç toplam 147 adettir" denildi.

Rapora göre, söz konusu medya ve basın kuruluşunun 38'i televizyon, 39'u radyo, 70'i ise gazete, dergi ve matbaadan oluşuyor.

Raporda bu kuruluşlardan Mart sonu itibarıyla, 70'inde tespit ve SPK onaylı değerleme firmalarından hizmet alınarak yapılan değerleme çalışmalarının sonuçlandığı; diğerleri ile ilgili de tespit ve devralma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

OHAL kapsamında 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle kayyum atanan veya atanacak olan şirketlerdeki kayyumluk görev ve yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verilmişti.

Ayrıca 680 sayılı KHK kapsamında bahse konu şirketlere yönetici atanması veya görevden alınması, satışı veya tasfiyesine ilişkin işlemlerin TMSF'nin ilişkili olduğu Bakan onayı ile gerçekleştirileceği düzenlenmişti.