Dinçer Gökçe

TİYATRO sanatçısı Nedim Saban, Bolulu Hasan Usta tatlı zinciriyle anlaşmazlığa düştükten sonra Tatlıcı Tombak adıyla kendi tatlıcı zincirini kurdu. Markayı 10 yılda büyüttü 25 şubeye ulaştı. Saban, geçtiğimiz yıl şirketi sattı. Ancak şirketin yeni sahipleri devirden kısa süre sonra iflas erteleme istedi. Mahkeme geçtiğimiz hafta şirketin iflasına karar verdi. Tatlıcı Tombak’ın varlıkları satılarak alacaklıların ödemeleri yapılacak. Avukat Rıfat Saban ve oğlu Nedim Saban’ın sahibi oldukları Tatlıcı Tombak (Tombak Gıda Pazarlama San. Ve Ticaret A.Ş.) geçtiğimiz yıl Profil Metal Dış Ticaret’in sahipleri M. Tuğrul Tellioğlu ve Yunus Şenel’e satılmıştı.

KONSEPT DEĞİŞTİ

Şirketin devri geçtiğimiz yılın başında yapıldı. Tatlıcı Tombak’ın yeni sahipleri kısmi bir konsept değişikliğine gitti. Sütlü tatlı yanında şerbetli ve farklı tatlı türleri de eklendi. Kafe konseptine dönüşen Tatlıcı Tombak şubelerine mantı, draje, dondurma gibi ürünler de konuldu. Bu yılın sonuna kadar Tatlıcı Tombak’ın şube sayısını 30’a çıkarma hedefi vardı.
Ancak Tatlıcı Tombak’ın yeni sahipleri devirden 6 ay kadar sonra iflas erteleme isteğiyle mahkemeye başvurdu. 6 milyon TL borcu olan şirketin zora girmesinin esas nedeni ise, üretilen ürünlerin büyük bir bölümünü toptan satın alan büyük bir market zincirinin devirden hemen sonra alımını durdurması oldu. Anadolu 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonrası mahkeme geçtiğimiz 3 Temmuz’da şirket hakkında tedbir kararı verdi. Yurdakul Tuncer ve Mehmet Yorulmazer de mahkeme tarafından kayyum olarak atandı

İFLAS KISA SÜREDE ÇIKTI

Tatlıcı Tombak kayyum gözetiminde faaliyetlerini yürütürken, tedbir kararıyla alacaklılara karşı da rahat bir nefes almış oldu. Şirket faaliyetlerini sürdürürken iflas erteleme davası da devam etti. Geçtiğimiz 4 Mart günü yapılan duruşma, davanın da sonuna gelindiğini ortaya koydu. Mahkeme anılan duruşmada şirketin iflasına karar verdi. Böylece, 8 aylık yargılama sonrası mahkeme şirketin iflasına karar vermiş oldu.
Tatlıcı Tombak’ın dosyası Anadolu 3. İcra ve İflas Müdürlüğü’ne devredildi. Oluşan iflas idaresi şirketin tasfiyesini ele alacak. Şirkete ait varlıklar satıldıkça alacaklılara da ödeme yapılacak.

KENDİ MARKASINI KURDU

Tatlıcı Tombak markasını Nedim Saban geliştirdi. Saban, Bolulu Hasan Usta tatlı zinciri ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası kendi tatlı zincirini kurdu. Şirket 10 yıla yakın Saban Ailesi’nin yönetiminde kaldı. Anılan süreçte şirket yeni yatımlar yaptı ve şubeleşmeye hız verdi. Ümraniye Dudullu’da 3 dönüm üzerine kurulu üretim merkezinden her ay çıkan 1,5 milyon tatlı, şubelerin yanı sıra toptan olarak da satılıyordu.

Demir-çelik  ticareti yapıyor

Tatlıcı Tombak’ın yeni sahibi elindeki varlığı 1 yıl sürmedi. Şirketi satın alan M. Tuğrul Tellioğlu’nun uzmanlaştığı alan demir çelik ticareti. Tellioğlu 1995’e kadar yurtdışında çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev yaptıktan sonra Profil Metal’e ortak oldu. Ukranya’da çalışan Tellioğlu’nun bu ülkede Tike Restaurant’ın franchise şubesi var.

Haberi alınca çok üzüldüm

TATLICI Tombak’ın eski sahibi Nedim Saban, iflas haberini iki gün önce duyduğunu ifade ederek, “Haberi alınca çok üzüldüm. Markamız çok iyi bir markaydı. Şirketi devralan yeni sahipleri, satın almadan sonra bizden herhangi bir yardım talepleri olmadı” diye konuştu.